ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Karabük’ün Osmanlı’dan kalan mimarisiyle ünlü ilçesi Safranbolu, normalleşme süreciyle yeniden ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmeye başladı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve ‘en iyi korunan 20 ken’t arasında bulunan, Osmanlı mimarisini yaşatan tarihi konakları, han, hamam, çeşme ve camileri ile görsel bir şölen yaşatan Safranbolu, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Normalleşme sürecinde dükkanlarını açan esnaflarında yüzü gülmeye başladı. Tarihi ilçede uzun yıllardır esnaflık yapan Mehmet Yapıcı, uzun süredir iş yerlerini açamadıklarına dikkat çekerek “1 Haziran’dan bugüne gün geçtikçe kalabalık artıyor. Gelenler yerli, şuanda yurt dışından gelenleri görmedik. İleride gelirler mi, açılır mı? bilmiyoruz. Safranbolu’nun en kalabalık olduğu bir dönemde  eskisi gibi olamasa da gelenlere bakılırsa önü açık gibi. Yurt dışına yönelik iş yapan arkadaşlar var, onların işi açılmadığı müddetçe kalabalıktan yararlanma imkanı yok” dedi.

Tarihi Çarşı bölgesinde 50 yıldır esnaflık yapan Mehmet Değerli(70) ise, uzun bir aradan sonra dükkanını açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Sağ olsun Cumhurbaşkanımız, ’65 yaş üzeri dükkanı olanlar açabilir’ dedi. Dükkanıma geliyorum. Evde hapishanede gibi ruhum daralmış, psikolojim bozulmuştu. Allah’a şükür, yavaş yavaş gelenler oluyor. Benim müşterilerimin yüzde 80’i Çin, Tayvan ve Koreliydi şimdi onlar yok. İnşallah onlar da gelirse çok iyi olur. Eskiden Çinliler geldiğinde 4-5 kişinin ağzında maske olurdu, millet kaçardı. Yukarıda Allah var şimdi 60 milyon maske takıyor.

2018’DE 1.3 MİLYON TURİST ZİYARET ETMİŞTİ

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Safranbolu geçen yıl 1,3 milyon yerli ve yabancı turist ağırladı. 2019 yılında Safranbolu’ya Çin’den 40 bin 610, Tayvan’dan 34 bin 636 turist gelirken bu ülkeleri Tayland ile Japonya takip etmişti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: