YÖK BAŞKANI ÖZVAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

YÖK BAŞKANI ÖZVAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karabük Üniversitesi’ni (KBÜ) ziyaret etti. Özvar,’’ Karabük Üniversitesi Türkiye’de uluslararası öğrenci çokluğuyla tanıyoruz. Bu önemli bir güç ve değerdir. Barış ortamı içerisinde öğrencilerin KBÜ’de eğitim alıyor olması Türkiye açısından fevkalade önemli bir gelişmedir.’’ dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,  KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın daveti üzerine Karabük Üniversitesi’ne geldi. Rektör Polat eşliğinde kampüste incelemelerde bulundu, üniversitenin akademik birimleri hakkında bilgiler alıp, senato toplantısına katıldı. Toplantının ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi’nde öğrencilerle buluşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, şöyle dedi: ’’Karabük Üniversitemizin değerli Rektörü Refik Bey’in daveti ile buraya geldik. Karabük Üniversitesi’ne ilk defa geliyorum. Karabük Üniversitenin kampüsünü gayet güzel buldum. Öğrenci dostu diyebilirim. Yaşanabilir öğrencinin rahat ettiği mekanlara öğrenci dostu diye tanımlıyoruz. Karabük Üniversitesi Türkiye’de uluslararası öğrenci çokluğuyla tanıyoruz. Bu önemli bir güç ve değerdir. Barış ortamı içerisinde öğrencilerin KBÜ’de eğitim alıyor olması Türkiye açısından fevkalade önemli bir gelişmedir. Türkiye’de devlet veya vakıf üniversitelilerinde okuyan uluslararası öğrenci sayımız 260 bini geçmektedir. Bu öğrenciler inşallah gelecekte mezun olduktan sonra kendi memleketlerine döndüklerinde dostlukları, hatıraları, tecrübeleriyle yer alacaktır. Bu öğrenciler arasında eminim gerek kamu da, gerekse özel sektörde önemli yerlere gelecektir. Bu memleketiz açısından çok önemli bir gelişmedir. Bir taraftan da Karabük’te olsun, başka bir şehirlerimizde olsun halkımızın ve Türk öğrencilerimizin uluslararası öğrenciler ile dostluk, arkadaşlık ve barış içerisinde eğitim ve öğretim görmesinin bizim öğrencilerimize kazanımları, deneyimleri olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle uluslararası öğrenciler ile bir arada olmanın ülkemiz açısından, üniversitelerimiz açısından kazandırdığı önemli kültürel zenginlikler olduğunu ifade edebilirim.”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise “YÖK Başkanımızın ziyareti bizi çok memnun etti. Senato odasında yaptığımız toplantı sonrasında uluslararası öğrencimizle buluşarak çok verimli bir gün geçirdik.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: