KARDEMİR Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, ‘’Bugün 2 milyon tonu aşan üretimiyle KARDEMİR artık dünyada kabul gören bir üretim seviyesini ve ürün çeşitliliğini yakalamıştır. Yakın zamanda yine sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz kangal haddehanemiz ise KARDMEİR’e, Karabük’e ve ülkemiz sanayisine kazandırılan yeni bir eser olacaktır” dedi.
Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Yılmaz, Bugün burada sergiledikleri birlik ve beraberlik, kirli hesaplar içerisinde olan ve onların taşeronluğunu yapanlara karşı, milletin birliğine, vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına sımsıkı sahip çıkmış olmalarının, terörün gündemine asla teslim olmayacaklarının, ülke ve millet olarak hedeflerinden kesinlikle vazgeçmeyeceklerinin, acıları yüreklerine gömüp, kayıpların aziz hatıralarını ömür boyu yaşatarak, yolumuza kararlılıkla devam edeceklerinin güçlü bir mesajı olduğunu ifade eden Yılmaz, daha sonra KARDEMİR’in kurulduğu yılları örnekler vererek aktardı.
Peyami Safa’nın dış güçlerin KARDEMİR’in kurulmasını istemediği konusunda dikkat çektiği bir olayı gündeme getiren Yılmaz, “Karabük fabrikasının temel atma merasiminde, bir ülkenin Zonguldak Konsolosu olduğunu söyleyen bir zat, buralara fabrikalar kurulacağı için teessür beyan etmiş. ‘yazık ki çok güzel bir av mıntıkamız bozuluyor!’ demiş. Bu konsolos gibi düşünen Avrupa’lılar için yalnız Karabük değil, bütün Türkiye ‘çok güzel bir av mıntıkası’ idi. Bu memlekette yalnız tavşan, bıldırcın, keklik, toy, çil, yabankazı ve ördeği değil. Türk parası, Türk müşterisi, Türk emeği, Türk işçisi de avlanırdı. Bundan sonra Türk topraklarında kimse Türk müstahsilini can evinden vuramayacaktır. İktisadi sahada bu müdafaa çoktan başlamıştır” şeklinde konuştu.
Bundan tam 79 yıl önce Karabük’te mütevazı şartlarla başlayan çelik üretiminin bugün ülkemizi dünyanın en büyükleri arasına taşıdığını dile getiren Yılmaz, “Ne mutlu böylesi değerli bir esere sahip olan Karabük’lülere, ne mutlu bu eseri 79 yıldır alın terleriyle büyütüp geliştirenlere ve ne mutlu 79 yıl sonra bile aynı heyecanı yüreklerinde hisseden sizlere. Bugün 2 milyon tonu aşan üretimiyle KARDEMİR artık dünyada kabul gören bir üretim seviyesini ve ürün çeşitliliğini yakalamıştır. Yakın zamanda yine sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz kangal haddehanemiz ise KARDMEİR’e, Karabük’e ve ülkemiz sanayisine kazandırılan yeni bir eser olacaktır.”
Geçen yıl dünya ve ülke çelik sektöründe yaşanan sıkıntılardan etkilendiklerini ancak tüm olumsuzluklara rağmen yılı en az kayıpla atlattıklarının altını çizen Yılmaz, “Bugün bizleri buraya toplayan 1937 ruhu, 1994 ruhu sizlerde var oldukça, birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe bizleri değil Çin, 7 millet topuyla tüfeğiyle bir araya gelse yıkamaz, 1937 yılında çıktığımız yoldan bizleri döndüremez” ifadelerini kullandı.