‘YETENEK HER YERDE’ BAŞLIYOR

‘YETENEK HER YERDE’ BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ülke genelinde “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen kariyer etkinliklerinin 2020 yılı fuar programı belli oldu. Bölgesel Kariyer Fuarları,  bu yıl 130 üniversitenin iş birliği ile 10 farklı bölgede düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin himayelerinde “Yetenek Her Yerde” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen kariyer etkinlikleri;  üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları, meslek odaları ve ilgili sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Karabük Üniversitesinin de paydaş üniversite olarak yer alacağı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı ise 6-7 Nisan tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Düzenlenecek fuarlar,  ülkenin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam ve staj konusunda fırsat eşitliği sağlamayı amaçlanıyor. Öğrenciler ve mezunlar, firmaların insan kaynakları temsilcileri ile buluşarak iş-staj fırsatları ve kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecek, iş görüşmelerinde bulunabilecek.

Fuarlarda seminerler, eğitimler, atölye çalışmaları, mülakatlar ve mülakat simülasyonları yapılacak. Böylece gençlerin, kariyer alanlarını belirlemeleri, iş ve staj imkânlarına eğitim gördükleri ilde ulaşmaları yönünde fırsat oluşturulacak.

Bu yıl ilki 24-25 Şubat’ta Edirne’de düzenlenmesi planlanan fuarların ikincisi 2 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak. Karabük Üniversitesinin de paydaş üniversite olarak yer alacağı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı ise 6-7 Nisan tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Üniversitesi ev sahipliğinde Bolu Abant İzzet Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Batı Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nın organizasyon paydaşları ise tüm kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıklar, sivil toplum örgütleri ile aynı zamanda Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye İş Kurumu.

Fuarların, KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması için de katkısı olacak. Ayrıca firmaların, fuara katılan uluslararası öğrenciler sayesinde dünyaya açılma şansı da artacak.

Daha detaylı bilgi için: https://www.cbiko.gov.tr/projeler/yetenek-her-yerde linkinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: