YENİ NESİL HALK OTOBÜSLERE SEFERE BAŞLADI

YENİ NESİL HALK OTOBÜSLERE SEFERE BAŞLADI

Safranbolu Belediyesi geçtiğimiz günlerde hizmete aldığı 7 adet yeni nesil  Isuzu marka Novociti Life model halk otobüslerini bugün hizmete başlattı. Belediyeye yaklaşık 4 milyon liraya mal olan toplu taşımada kullanılacak otobüslere bazı yeni donanımlar eklendi. Vatandaşlar, daha konforlu seyahat edebilecek.’’

Safranbolu Belediyesi araç filosuna kattığı 60 kişilik yolcu taşıma kapasiteli yeni nesil halk otobüsleri içinde bulunan koronavirüs  önlem paketinin yanı sıra salgının bulaş riskini azaltmak için, elektronik ücret toplama sistemi, temassız banka ve kredi kartı ve mobil ödeme, QR kodlu ödeme, tam ve kişiselleştirilmiş kart sistemi uygulamaya geçirdi. Kişiselleştirilmiş kartların basımı Yeni Çarşı Halk Masası ve Tarihi Çarşı Belediye binasında yapılacak olup dolumu ise bayi büfelerden yapılabilecek. Safranbolu Kentkart sistemine de geçildiği ayrıca HES Kodu uygulaması için Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalandı. Elektronik ücret toplama sistemi ile entegre hale gelirken, uygulamaya geçen 3 ilçeden biri de Safranbolu oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif  Köse; ‘’Ulaşımdaki aksamaları önlemek için girişimde bulunduğumuz ve uzun yıllar sonra belediye yatırımıyla son model halk otobüslerini bünyemize aldık. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak otobüslerimiz tarihi ilçemize hayırlı olsun’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: