‘TAŞ TERAS’ MESAFE TANIMIYOR

‘TAŞ TERAS’ MESAFE TANIMIYOR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, 2 yıl önce üniversite hayatında tanıştığı kız arkadaşına yürekleri ağza getiren 100 metre yükseklikteki ‘taş teras’a çıkarak evlenme teklifinde bulunan Sinan Akkuş, normalleşme süreciyle birlikte düğün fotoğraflarını çektirmek için bölgeye geldi.

İstanbul’da  beyaz eşya servisinde müdür olan Sinan Akkuş, 2 yıl önce Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencisiyken tanıştığı İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Moda ve Tekstil Tasarımı Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Nur Ünal’a evlilik teklif etmeye karar verdi.  Sinan Akkuş, mezuniyet eğlencesinde, Büşra Nur Ünal’a ‘Mezuniyet fotoğrafı çekimi var’ deyip, bu bahaneyle kız arkadaşını ilçeye bağlı Düzce köyünde bulunan Sırçalı Kanyonu’na getirdi. Kanyonun altındaki kaya parçasının kopmasıyla doğal terasa dönüşen kayanın üzerine çıkan Akkuş, kız arkadaşının elinden tutup, yaklaşık 100 metre yükseklikte, doğa harikası kanyon manzarasına karşı poz verdi. Geçen 14 Nisan’da nikahları kıyılan Akkuş çifti,  ‘taş teras’ta düğün fotoğrafı çekilmek istedi ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında  isteklerini gerçekleştiremedi. Normalleşme süreciyle birlikte bölgeye gelen Akkuş çifti, ‘taş teras’a çıkarak,  dans etti ve fotoğraf çekildi.

Sinan Akkuş, düğün fotoğrafı çektirmek için yaklaşık 400 kilometre uzaklıktan geldiklerini söyledi. Kayanın kendileri için önemli olduğunu belirten Akkuş, “İlk evlenme teklifini yaptığım yer burası. Evlenme teklifinde buranın ne kadar korkunç olduğunu kendisi bilmediği halde buraya çıktı. Şimdi biliyor yine çıktı, beni sevdiği için katlandı bu duruma. Evlenme teklifinden sonra iki yıl geçti, iki yıl sonra yine aynı yerde aynı taşın üzerinde buradayız. Bu sefer evlenip geldik.” dedi.

Bir mağazada İnspektör olarak görev yapan Büşra Nur Akkuş ise, 5 Haziran 2020 olan düğün tarihlerinin koronavirüs nedeniyle Ağustos’a ertelendiğine işaret etti.

Nikah tarihlerinin ise erkene alındığını aktaran Büşra Nur Akkuş, “Nikahı Nisan’da yapmak zorunda kaldık. Buraya çıktığımda sadece korku hissediyorum, sevdiğim adam için buraya çıktım. Buranın bizim için büyük bir anlamı olduğu için buraya çıktım. Yoksa hiçbir güç, kuvvet beni bu kayalıkların, uçurumun üzerine çıkaramazdı.” diye konuştu.

Evlenme teklifi görüntülerinin ailesinin izleyip izlemediği sorulması üzerine Akkuş,şöyle dedi:’’

Büyük ihtimal babam izlemedi. Annem izlediğinde kalp krizi geçiriyordu korkudan. Eşimin ailesi de korktu. Bir yandan duygu bir yandan korku hepsini bir arada yaşadılar. Ben buranın yabancı olduğum için kayanın altının uçurum olduğunu bilmiyordum o zaman. Güle oynaya çıktım, şu an biraz gerginim altının uçurum olduğunu biliyorum. Bildiğim halde buradayım, ölümü göze aldım.’

ÖLÜM RİSKİ NEDENİYLE KAPATILMIŞTI
Vatandaşlar tarafından ‘taş teras’ olarak adlandırılan ve çok sayıda insanın ziyaret ettiği kayaya çıkmak ölüm riski oluşturması nedeniyle Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tel örgülerle kapatılmıştı. Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bilimsel jeolojik verilere bakıldığında taş kütlesinin her an kopma ihtimali ve ölüm tehlikesi bulunmaktadır. Bu tehlikeden dolayı, müdürlüğümüz tarafından alana tel ihata yapılmış ve uyarı tabelaları ile donatılmıştır. Lütfen tellere zarar vermeyiniz, ölüm riski olduğundan dolayı kayalıklara çıkmayınız ve kurallara uyunuz” açıklaması yapılmıştı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: