YANGINLARA VE ZEHİRLENMELERE KARŞI AFİŞLİ UYARI

YANGINLARA VE ZEHİRLENMELERE KARŞI AFİŞLİ UYARI

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, olası korbonmonoksit zehirlenmelerine ve yangılara karşı vatandaşları bacaları temizletmeleri konusunda afişlerle uyardı.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminde bacadan kaynaklı olabilecek karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınlara karşı kentin dört bir yanına uyarı afişleri astı ve uyarılarda bulundu. Ölümle sonuçlanan soba zehirlenmeleri ve konut yangınlarının büyük kısmının bacalardan kaynaklandığı anlatıldı.

Dünya Miras Kenti Safranbolu’da yangınlara karşı he türlü tedbirleri aldıklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, baca yangınlarının büyük bir tehdit olduğunu kaydederek şöyle dedi: ‘İtfaiye Müdürlüğü olarak baca yangını ve baca kaynaklı zehirlenmelerin önüne geçmek için ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Vatandaşlarımızın da baca temizliği konusunda duyarlı olmaları gerekiyor. Kendimizin ve ailemizin güvenliği için alınabilecek basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini kesinlikle unutmamalıyız. Özellikle tarihi evlerimiz tarih olmasın diye Tarihi Çarşı bölgemizde önlemlerimizi artırdık.’’

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: