KARABÜK’te bir iş yerinin yanındaki boş alanda yakalanan boynuzlu yavru engerek yılanı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
100.Yıl Mahallesi 1002 Nolu Cadde’deki iş yerinin yanındaki alanda yavru yılanı yakalayan Miraç Sami, yılanın diğer türlerinden farklı olduğunu fark edince internetten araştırma yaptı. Miraç Sami, yılanın nesli tükenme tehlikesinde olan boynuzlu engerek yılanı olduğunu öğrendi. Miraç Sami, bir süre oynadığı yılanı plastik bir kaba koyup Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine haber verdi. Karabük’te ilk defa görülen boynuzlu yavru engerek yılanı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Nesli tükenme tehlikesinde olan ve daha çok Trakya, Batı, Kuzeydoğu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülen boynuzlu engerek yılanına ’Boynuzlu’ denilmesinin nedeni; burun ucunun gergedan boynuzu gibi küçük ve yukarıya doğru olmasından kaynaklanıyor. Küçük hayvan grubu ile beslenirken, hatta diğer yılan türlerini bile yedikleri biliniyor. Eylül veya Ekim’ ayından Mart-Nisan aylarına kadar kış uykusuna yatıyorlar. Boyları genel olarak 50-60 santimetreye ulaşıyor. Üst çenelerinin ön tarafında, içi enjektör iğnesi gibi delik ve büyük zehir dişleri bulunuyor. Zehirleri insan için tehlikeli olabiliyor. Ancak üzerine basılmadıkça veya rahatsız edilmedikçe insanı ısırmıyorlar.