‘YABANCI TURİST YOK’

‘YABANCI TURİST YOK’

SAFRANBOLU İmren Lokumları’nın sahibi Erdinç Sezer,’’ ’İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler için lokum üretip satıyorduk. Fakat bu sene yabancı turist yok, yerli turistte az. İhracat yapıyorduk onlarda tabii biraz sekteye uğradı. O yüzden bu sene geçen yılların çok altında kaldı lokum üretimimiz. Tabii bizde tedbirimizi ona göre aldık.’’ dedi.

Erdinç Sezer, şöyle dedi:’İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler için lokum üretip satıyorduk. Fakat bu sene yabancı turist yok, yerli turistte az. İhracat yapıyorduk onlarda tabii biraz sekteye uğradı. O yüzden bu sene geçen yılların çok altında kaldı lokum üretiminiz. Tabii bizde tedbirimizi ona göre aldık. En önemli şey sağlık. Yeter ki bu pandemi sürecini en az hasarla atlatalım. Önümüzdeki yılın daha parlak, daha güzel bir turizm sezonu olacağına inanıyoruz.’’

Pandemi öncesi firma olarak 80-100 ton lokum ürettiklerine dikkat çeken Sezer, ’’Bu yıl tedbirli gidiyoruz üretimde. Yaklaşık 20-25 tonda kaldık. 4’te 1 oranında azalma var diyebiliriz.’’ dedi.

78 yıldır lokumda geleneksel üretim yapmayı sürdürdüklerini belirten Sezer,’’Bakır kazanlarda sadece toz şeker kullanarak üretim yapıyoruz. O yüzden lokumumuz yemesi çok kolay, boğazı yakmayan bir lokumdur. O yüzden çok tercih ediliyor. Piyasadaki diğer ürünlerden daha lezzetli. Talepler oldukça ürün gamımızı çoğaltıyoruz ama bu sene hiçbir seneye benzemiyor.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: