VALİ YAVUZ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

VALİ YAVUZ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

KARABÜK Valisi Mustafa Yavuz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi: ’’Hz. İbrahim’in Rabbine olan adanmışlığının ve Hz. İsmail’in koşulsuz teslimiyetinin manevi iklimiyle bizleri saran, dayanışma ve paylaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği; birlik ve beraberliğin pekiştiği Kurban Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

İnsanları kaynaştıran ve barışın tesisine aracılık eden; mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığı, sevinçlerin büyüdüğü ve kalplerin bir olduğu en müstesna zaman dilimi olan bayramlar, hayatımızın en anlamlı ve özel günlerindendir. Bayramların getirdiği sevinç, sadece bireysel bir mutluluk değil; aynı zamanda toplumun her bir ferdine yayılan, genişleyen ve derinleşen, bir ortak sevinçtir. Affediciliğin ve hoşgörünün ön plana çıktığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu kin ve nefretin yerini sevgi ve hoşgörünün aldığı; kalplerin arınıp, ruhların huzur bulduğu bayramlar; gönüllerde muhabbet köprüleri kurmak için bir fırsattır. Bizler de bu bayramda, yetimlere, kimsesizlere, düşkünlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmayı, gönül kırgınlıklarını gidermeyi ve dostluk bağlarımızı güçlendirmeyi unutmamalıyız. Kurban kesmenin, sadece bir ibadet olmadığı; aynı zamanda paylaşmanın ve yardımlaşmanın en derin ifadesi olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. Kestiğimiz kurbanları, sofralarımızı ve gönüllerimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak; insan olmanın ve İslam ahlakının en yüce değerlerini, milli örf ve adetlerimizle birleştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin kıymetli aileleri, gazilerimiz ve onların sevdikleri başta olmak üzere, tüm Karabüklü hemşehrilerimin ve Aziz Türk Milleti’nin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramı’nın, ilimize, ülkemize, tüm İslam dünyasına barış, huzur ve bereket getirmesini diliyor; dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sona ermesine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.’’

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: