VALİ GÜREL, KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİM ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ

VALİ GÜREL, KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİM ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ

KARABÜK Valisi Fuat Gürel, ‘Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor’ projesi kapsamında Kaz Yetiştiriciliği Eğitim Çiftliğini gezdi.

Vali Fuat Gürel, Eflani Kaymakamı Ahmet Tan,  Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun,  İl Genel Meclis üyeleri Mesut Aydın ve Ahmet Koç ile birlikte Eflani Belediye Başkanlığının yatırımlarını yerinde inceledi. İlk olarak Eflani Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile hayata geçirilen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda yürütülen, “Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor” projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında finanse edilen Kaz Yetiştiriciliği Eğitim Çiftliğini gezen  Vali Gürel, başkan Ertuğrul’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Projeyle kaz yetiştiriciliğinin Eflani’ye yeni gelir kapısı olmasını amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ‘’Proje ile yetiştirilen kaz yavruları, kadınlar ve gençlere verilecek, onların kaz yetiştiriciliği ile uğraması sağlanacak. Projenin başvuru sahibinin Eflani Belediyesi, iştirakçi kurumların ise Eflani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi Eflani Meslek Yüksekokulu ve Eflani Ziraat Odası’’ diye konuştu.

Vali Gürel, daha sonra Eflani Belediyesi’nin bir başka projesi olan “2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı” kapsamında BAKKA tarafından desteklen ve Belediye öz kaynakları İle yapımı sürdürülen “Eflani Küçük Sanayi Sitesi Kurulumu Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: