‘VAKA SAYILARIMIZDA HAFİF ARTIŞ VAR’

‘VAKA SAYILARIMIZDA HAFİF ARTIŞ VAR’

KARABÜK Valisi Fuat Gürel, orta riskli iller arasında yer aldıklarını belirterek,’’Mücadelemiz mevcut statümüzü korumak ve aynı zamanda risksiz iller kategorisinde yer almak. Ancak son zamanlarda görmekteyiz ki vaka sayılarımızda hafif bir yükselme var.’’ dedi.

Vali Gürel, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderdiği ‘Dinamik Denetim Süreci’ konulu genelge kapsamında, Kemal Güneş ve İnönü Caddelerinde denetim yaparak, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Gürel, kent olarak orta riskli iller kategorisinde yer aldıklarını hatırlatırken, şöyle dedi:’’ Mücadelemiz mevcut statümüzü korumak ve aynı zamanda risksiz iller kategorisinde yer almak. Ancak son zamanlarda görmekteyiz ki vaka sayılarımızda hafif bir yükselme var. Burada en önemli husus yeni açılan iş yerlerimizin çok dikkatli ve tedbirli olması. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Genel kurallarımız çok basit, maske mesafe ve temizlik.  Maskemizi çıkarmayıp hijyen kurallarına dikkat edersek bu süreci çok olumlu yerlere götürebiliriz. Burada asıl olan hem aşılama oranlarımızın yükselmesi hem de yaz aylarında bir ferahlama olacağından 1 Haziran’a kadar süreci olumlu götürebilirsek mevcut iş yerlerimizi kapatmadan, okullarda ki öğrencilerimizi de yüz yüze eğitime devam ettirerek süreci tamamlayacağız.’’dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: