UZMAN ERBAŞLAR GÖREVE HAZIR

UZMAN ERBAŞLAR GÖREVE HAZIR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, 125’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda asayiş kursunu başarıyla tamamlayarak mezun olan 2 bin 237 uzman erbaş için tören düzenlendi. Düzenlenen törende gerçekleştirilen gösteri nefesleri kesti.

Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında Uzman Erbaş kursuna katılarak 14 hafta süresince gerçekleştirilen terörle mücadele başta olmak üzere birçok kursu başarıyla tamamlayan 1.683 Asayiş, 314 Lojistik, 149 Sahil Güvenlik ve 91 MEBS personeli olmak üzere toplam 2.237 personelin mezun olduğu törene Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin katıldı. Erbaşları ve vatandaşları selamlayan Çetin, kursu derece ile tamamlayan erbaşların ailelerine plaket ve hediyelerini verdi. Çetin, uzman erbaşların ve Jandarma Mehteran Birliği’nin hazırladığı gösteriyi izledi.

Törende konuşan Orgeneral Çetin, ‘’Allah’ın yardımıyla, vatandaşımızın desteğiyle, hayır dualarıyla, milletimizin sevgi ve güveniyle dağlardaki PKK teröristleri başta olmak üzere bütün teröristlere karşı mücadelemiz Cudi’de, Gabar’da, Harekol’da, Kato’da, Faraşin’de, Bestler Dereler’de, Tendürek’te, Ağrı’da, Tunceli’de, Hakkari’de, Diyarbakır’da velhasıl ülkemizin her karış toprağında, her yerinde devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye milletimizi parçalamaya çalışanlara bugüne kadar aman vermedik, bu alçaklara bundan sonrada aman vermeyeceğiz. Yüce milletimizin bizlere gösterdiği destek ve dualarla görevimizi yapacağız, bu dualar gücümüze güç katacaktır.’’dedi.

Orgeneral Çetin, Kıran ve Kapan operasyonlarına değinerek şunları söyledi:’’18 Ağustos 2019 tarihinde Kıran operasyonlarıyla başlattığımız ve şu anda Kapan operasyonlarıyla devam eden mücadelemizde, 144 terörist etkisiz hale getirilerek ve çok sayıda  mağara, sığınak, depo imha edilmiş, çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. İcra edilen başarılı operasyonlar sonucunda aralarında üst düzey sözde sorumlularında bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilerek, terör örgütlerinin imkan, hareket ve eylem kabiliyetleri önemli ölçüde sınırlandırılmıştır. Yurt içinde terörle mücadele kararlı, inançlı, inatçı şekilde ve intikam gibi bir ruha devam ederken, mevcut yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde öncelikle, bölgede alan hakimiyeti sağlanarak bu alanda varsa kalan teröristleri ara, bul, yok et yöntemiyle kamuoyundan ve ülkemizin gündeminden tamamen çıkartmaya kararlıyız.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve direktifleri, Sayın İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda yurt içinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, terörle mücadele kesintisiz operasyon mantığı ile devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Üzerinde yaşadığımız mukaddes kutsal vatan toprakları için canlarını seve seve feda eden, sarsılmaz inançları ve eşsiz cesaretleriyle aziz milletimizin kaderini değiştiren başta ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum.’’

Orgeneral Çetin, tören sonunda bir araya gelen uzman erbaş ve ailelerinin yanına giderek birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: