‘USULSÜZ ÇOK ŞEYLER VAR, YARGIYA TAŞINMASI GEREKENLERİ TAŞIYACAĞIZ’

‘USULSÜZ ÇOK ŞEYLER VAR, YARGIYA TAŞINMASI GEREKENLERİ TAŞIYACAĞIZ’

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse,’’ Geçmişten gelen bir yığın problemle uğraşıyoruz. Böyle göz ardı edilecek şeyler değil. Usulsüz çok şeyler var. Hepsinin açıklanacağı zaman da gelecektir. Şu anda açıklamak istemiyorum. Yargıya taşınması gerekenleri taşıyacağız.’’ dedi.

Başkan Köse, Belediye Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek 2022 yılını değerlendirdi. Başkan Köse, Barış Mahallesi’ndeki imar sorununun kangren olmuş bir sorun haline geldiğini belirterek,’’ O kadar çok problemle karşı karşıya kaldık ki 10 yıldır sorunlar yumağı haline gelmiş ama çok büyük gayret sarf ederek ve titizlikle bu sorunun sonuna yaklaşıldı. Umuyoruz ki birkaç ay içinde Safranbolu’daki imar sorunu aşılacak. İmar sorununun bu kadar uzamasının sebebi, önceki yönetimin kanuna uymayan ya da göz ardı edilmiş konulardan dolayıdır. Geçmişten gelen bir yığın problemle uğraşıyoruz. Böyle göz ardı edilecek şeyler değil. Usulsüz çok şeyler var. Hepsinin açıklanacağı zaman da gelecektir. Şu anda açıklamak istemiyorum. Yargıya taşınması gerekenleri taşıyacağız. Tarım alanlarına konutlar yapılmış. Bu sıkıntılı bir durum. Bunu düzeltmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptık. Ben yapılmış binaları yıkamam. Barış Mahallesi imar sorunu uzun yıllar sorunlu olup bizim çözeceğimiz konulardan olacak” dedi.

Göreve geldiklerinde belediyenin 65 milyon TL borcunun olduğuna dikkat çeken Başkan Köse, ’’Şu an borcumuz 17 milyon TL’dir. Bütçeyi doğru kullandığımız, israf etmediğimiz ve tasarruf ettiğimiz için. Keşke ekonomik koşullar ve pandemi olmasaydı bir önceki dönemin başkanının sahip olduğu şartlara sahip olsaydım. İmardan 2017 yılında 3,5 milyon TL gelir var. Şu an benim yıllık gelirim 700 bin TL.  O imkanlar olsa biz bu ekiple bir Safranbolu daha yapardık. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: