ÜNİVERSİTELER KARADENİZ YEMEKLERİYLE YARIŞTI

ÜNİVERSİTELER KARADENİZ YEMEKLERİYLE YARIŞTI

KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde turizm haftası etkinlikleri kapsamında ‘Batı Karadeniz Üniversiteleri Yöresel Yemek Yarışması’ düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından üniversitenin Safranbolu Konuk Evi’nde düzenlenen yarışmada 22 öğrenci hazırladıkları yemeklerini jüri üyelerine sundu. Öğrenciler, en iyi menü, en iyi lezzet, en iyi sunum ve en iyi takım olmak üzere 4 kategoride yarıştılar.yemek2

Karabük, Bolu ve Kastamonu yöresine ait yöresel yemekleri tadan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ‘En iyi menü’ ödülünü alırken, Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ‘En iyi lezzet’ ödülü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu ‘En iyi takım’ ödülü, Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği ise ‘En iyi sunum’ ödülüne layık görüldü.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ilkini yaşadıkları yemek yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: