ÜLKELERİ ALMADI, KARABÜK’E GETİRİLDİLER

ÜLKELERİ ALMADI, KARABÜK’E GETİRİLDİLER

Koronavirüs nedeniyle uçuşları iptal edilen ve günlerdir İstanbul Havalimanı´nda beklemek zorunda kalan Cezayir, Tunus ve Ürdün uyrukluların bulunduğu 1500 yolcu, kendileri için tahsis edilen yurda geçici olarak yerleştirilmek üzere otobüslerle Karabük´e getirildi.

Ülkeleri tarafından kabul edilmeyen yolcular için yapılan görüşmeler sonucunda Karabük’te ki Kredi ve Yurtlar Kurumu İsmail Necati Efendi Yurdu tahsis edildi. Otobüslere kapasitesinin yarsı olarak alınan yolcular koltuklarda da mesafeli yolculuk yaptı. Yurda polis ekiplerinin eşliğinde gelen otobüslerdeki yolcular, sağlık ekiplerince tek tek ateşleri ölçüldükten sonra geçici olarak misafir edilecekleri yurda giriş yapmaları sağlandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Karabük Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:”Dünya Sağlık Örgütü, Çin’in Wuhan Kentinde ortaya çıkıp bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (covid 19) salgını statüsünü pandemi olarak belirlemiştir. Salgının pandemi olarak nitelendirilmesinden sonra, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de salgının yayılmasını önlemek ve var olan durumdan vatandaşlarımızın korunmasını sağlamak amacıyla bir dizi sıkı tedbirler alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda, ilk etapta Çin’in Wuhan bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız ülkemize getirilmiş gözlem altına alınmıştır. Bu süreçte ülkelerin Sınır kapılarını kapatması nedeni ile birçok ülke vatandaşı ülkelerine dönememiş ve mağdur bir şekilde kalmışlardır. Ülkemiz kendi vatandaşlarını mağdur etmemiş gerektiğinde uçak göndererek yurt dışından vatandaşlarımızı ülkemize getirmiştir.  İçlerinde Karabüklü hemşerilerimizin de bulunduğu, Umreden dönen vatandaşlarımız ile dünyanın değişik bölgelerinden bu şekilde getirilen veya kendi imkanları ile gelen vatandaşlarımız 40’a yakın ildeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerleştirilmiş ve gözlem altında bekletilmektedir.

Karabük ili olarak, Coronavirüs salgını ortaya çıktıktan hemen sonra, hem Valiliğimizin almış olduğu kararlar hem de Bakanlıklarımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda her türlü tedbir en üst seviyede alınmış ve Karabüklü hemşerilerimizde bu kararlara destek vermiştir. Bu süreçte Kurumlar arası koordinasyon sağlanarak her kurumun yapacağı işler planlanmış ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmiştir.

İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, yurtdışından gelen vatandaşlarımızı gözlem altında tutmak maksatlı hazırlamış olduğumuz İsmail Necati Efendi Yurdu, yerleşim yeri dışında olması, kapasitesinin yüksek olması sebeplerinden dolayı bu amaçla belirlenmiştir.

Cezayir Hükümetinin uçuş izni vermemesi nedeniyle İstanbul Havalimanında bekleyen ve mağdur duruma düşen Cezayir Vatandaşları, İlimizdeki İsmail Necati Efendi Yurdunda barınmaları kararlaştırılmış ve Valiliğimizce, planlanan yurdumuz gelecek misafirlere uygun hale getirilmiştir.

Bu şahıslar ülkemize turist olarak önceden gelmiş kişiler olup, bu şahısların Ülkelerine en kısa zamanda dönebilmeleri için hükümetimizce en üst düzeyde görüşmeler yapılmaktadır.

Havalimanında mahsur kalan Cezayir uyruklu şahıslar kısa bir süre ilimizde misafir edilecektir. Söz konusu kişiler, tamamen izole şekilde belirlenen yurda getirilerek hiçbir şekilde çıkışlarına müsaade edilmeyecek, gözlem süresi boyunca tüm sağlık kontrolleri burada gerçekleştirilecek olup gerekli izinler alınınca hemen ülkelerine gidişi sağlanacaktır.

Bu konuda hemşerilerimizin sabır ve hoşgörüsüne sığınarak kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: