TÜRKİYE’NİN İLK ÇİNKO KÜLÇELERİNİ ÜRETECEK TESİSTE KARDEMİR İMZASI

TÜRKİYE’NİN İLK ÇİNKO KÜLÇELERİNİ ÜRETECEK TESİSTE KARDEMİR İMZASI

KARDEMİR,  Siirt’te açılışı yapılan Türkiye’nin ilk çinko külçelerini üretecek olan Lineer Metal Siirt Çinko İzabe Tesisi’nin 3 bin tonluk çelik imalat ve montaj işlerini yaparak, ‘Fabrikalar kuran fabrika’ unvanını bir kez daha yineledi.

Kardemir’den yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi: ’’Türkiye’nin ilk çinko külçelerini üretecek olan Lineer Metal Siirt Çinko İzabe Tesisi açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Siirt’te yapımı tamamlanan tesisin 3.000 tonluk çelik imalat ve montaj işlerini portföyünde bulunduran şirketimiz tamamlamış olduğu bu proje ile Fabrikalar Kuran Fabrika unvanını bir kez daha yineledi.

Siirt Organize Sanayi Bölgesi’ndeki açılışta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bölgede şimdiye kadar yapılmış olan en büyük yatırım olduğunu dile getirirken, Türk-Katar ortaklığı ile 102 milyon dolar bedelle kurulan çinko tesisinin tamamen dışa bağımlı olduğumuz çinko ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayacak kapasitede olduğunu ifade etti.

Doğrudan ve dolaylı yolla 3 bine yakın kişinin istihdam edileceği tesis sayesinde, ülkemiz yarım milyar dolara yakın cari açık tasarrufu sağlanacaktır. Karçel Ailesi olarak projede, milli olanaklarla ve yerli mühendislik kabiliyetlerimizle yer almanın gururunu yaşıyoruz.

Kardemir A.Ş. Markası ile neredeyse 85. yılına yaklaşan, çelik üretim ve fabrika inşa serüvenimize her geçen gün yeni projeler ekleyen şirketimiz, gelecek yıllara çok daha güçlü bir şekilde hazırlıklarını sürdürmektedir.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: