TÜRKİYE’NİN 4.BÜYÜK MAĞARASI’NDA MAHSUR KALAN REHBER 16 SAAT SONRA KURTARILDI

TÜRKİYE’NİN 4.BÜYÜK MAĞARASI’NDA MAHSUR KALAN REHBER 16 SAAT SONRA KURTARILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesindeki Türkiye’nin 4’üncü büyük mağarası olan Bulak (Mencilis) Mağarası’nda zipline ile karşıya geçerken halatın kopması sonucu 15 metreden düştüğü yerde yaralanarak mahsur kalan rehber Bahadır Öztürk(27),16 saat sonra kurtarıldı. Öztürk, kendisini kurtaran ekiplere saati sorduktan sonra teşekkür edip, helallik istedi.

Olay, dün saat:20.00 sıralarında Safranbolu’ya 8 kilometre mesafede bulunan Türkiye’nin 4’üncü büyük mağarası Bulak (Mencilis) Mağarası’nda meydana geldi. Hollanda’dan gelen gurbetçi Neşat Uluçay ve kızı Maşide Uluçay, 400 metreden sonra profosyonel ekiple girilen mağaraya 2 rehber eşliğinde girip 2.5 kilometrelik zorlu alanları yürüyerek geçti. Rehberlerden Öztürk, zipline ile karşıya geçmeye çalışırken halatın kopması sonucu 15 metreden düşerek yaralandı. Diğer rehber mağaradan çıkıp 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım isterken gurbetçi baba ve kız yaralanın başında bekledi. AFAD, UMKE, jandarma ve mağarada görevli diğer rehberler Öztürk’ü kurtarmak için çalışma başlattı. Gurbetçi baba ve kızı sabah saatlerinde mağaradan çıkarıldı. Çalışmalar sürerken mağaraya ziyaretçi girişi yasaklandı. Öztürk, sedyeye konulup güçlükle mağara dışına taşındı. 16 saat sonra gün ışığını gören Öztürk, kendisini kurtaran ekiplere saatin kaç olduğunu sorduktan sonra teşekkür edip helallik istedi. Öztürk, olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Öztürk’ün bacağında, kalçasında kırıklar olduğu, hayati tehlikesinin ise bulunmadığı öğrenildi.
‘HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN’
Oğlunun kurtarılma çalışmalarını takip eden Salim Mehmet Öztürk, ’’Ekiplere teşekkür ediyorum. Oradan taşımak kolay değil, yakından gördüm. Büyük bir güç, büyük bir emek. Herkesten Allah razı olsun. ’’dedi.
‘EKİPLERİMİZ ÇOK UĞRAŞ VERDİLER’
AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, ’’Hollanda’dan gelen Türk turistler mağarayı gezdiği sırada rehberimiz zipline ile karşıya geçerken halat kopmuş ve 15 metreden aşağıya düşmüş. Ekiplerimiz çok uğraş verdiler, teşekkür ediyorum. İnsan üstü bir emek ve çaba harcayarak yaralımızı kurtardılar.
AFAD ekiplerinden Efe Bakır ise, ’’Mağaranın 3 kilometre içerisinde yaklaşık 15 metre derinliğe düşmüş olduğunu tespit ettik. Yaptığımız teknik çalışmalar sonrası UMKE, AFAD ve kanyonda bulunan rehberlerle birlikte kazazedenin tahliyesini gerçekleştirdik. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: