TÜRKER İNANOĞLU’NA ‘ONURSAL DOKTORA’ UNVANI

TÜRKER İNANOĞLU’NA ‘ONURSAL DOKTORA’ UNVANI

KARABÜK Üniversitesi, ünlü yapımcı Türker İnanoğlu’na, Türk sinemasına katkıları nedeniyle onursal doktora unvanı verdi.

Karabük Üniversitesi Senatosu, ‘Karabük Üniversitesi Diploması, Diploma Defteri ve Mezuniyet Belgelerdinin Düzenlenmesi’ yönergesinin ilgili maddesi kapsamında, Türk sinemasına pek çok film kazandıran, Türkiye’de türünün tek örneği sinema tiyatro müzesini kuran yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu’na, Türk sinemasına yapmış olduğu katkılar nedeniyle ‘sinema’ alanında ‘Onursal Doktora’ unvanı verilmesine karar verdi.

Safranbolu Fethi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, gazeteci Hıncal Uluç, oyuncular Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Zafer Engin, Nehir Erdoğan öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tören, İnanoğlu’nun hayatını anlatan filmle başladı. Törende, Şahin, Uysal, Polat, Koçyiğit, Uluç ve diğer oyuncular ile çocukluk arkadaşları, İnanoğlu hakkında duygu ve düşüncelerini aktardı.

İnanoğlu, burada yaptığı konuşmada, kamera önü ve arkası için bir çok insanı eğittiğini, ancak kendisini bir türlü eğitmediğini, ne zaman kamera ya da fotoğraf makinesi karşısına geçse, toplum önüne çıksa heyecanlandığını ve duygusallaştığını söyledi.

Kendisine böyle bir unvanı layık görenlere teşekkür eden İnanoğlu şöyle dedi:

“Tecelliye bakın ki yıllar önce bir ortaokul mezunu olarak ayrıldığım Safranbolu’dan 60 sene sonra en büyük unvanlardan biri olan doktora payesini almak için huzurunuzdayım. Ne mutlu bana. Ben bugüne dek onlarca onur ödülü, belki bine yakın ödüller aldım. Ama bu kadar heyecanlandığımı, sevindiğimi, onur duyduğumu hatırlamıyorum. Bu ödülü hemşehrilerimin, arkadaşlarımın önünde almak bana ayrıca bir keyif ve heyecan veriyor. Bana layık görülen bu ödül için sayın rektörümüze, tüm senato üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Beni ihya ettiniz, mutlu ettiniz. Bence bu ödüllerin insan yaşarken verilmesi çok doğru bir hareket. Ülkemizde görüyorsunuz, vefat ettikten sonra ödüller veriliyor, heykeller yapılıyor. İnsanın hissetmesi lazım bu ödülü aldığının. Ben bugün o gayeye ulaştım. Hissederek, duygulanarak bu ödülü alacağım.”

Rektör Polat, konuşmaların ardından İnanoğlu’na cübbesini giydirdi ve ‘Onursal Doktora’ payesini takdim etti. Hatıra fotoğraflarının çekildiği tören, İncesaz Müzik Grubunun konseriyle sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: