TRAFİK’TE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN

TRAFİK’TE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN

KARABÜK Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Tuğ,’’ Trafikte önce siz örnek olun, diğer insanların değiştiğini göreceksiniz.’’dedi.

Tuğ mesajında şu ifadelere yer verdi:’’Ülkemizde trafik kazaları, her yıl çok sayıda insanımızın hayatını kaybetmesi, çok sayıda insanımızın yaralanması ve çok ciddi maddi hasarlar oluşturarak can, mal ve iş gücü kaybına neden olmaktadır. Bugün dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran ve gün itibariyle dünyada 241.000, Ülkemizde’ de 3.450 civarında vatandaşımızın ölüme yol açan bir virüsün (Covid 19) ülkemizde ve tüm dünyada yarattığı kaos ve en üst alarm durumuna karşın; Trafiğin her yıl değişmeyen bu ölümcül, yakıcı / yıkıcı tablosu karşısındaki genel duyarsızlık, ülkemizdeki 83 milyon yol kullanıcısı olarak hepimizi bir kez daha ve derinden düşündürmelidir.  Trafik kazalarının gerçekleşme nedenlerine bakıldığında, meydana gelen kazaların %95’inin insan hatasından kaynaklandığı görülmektedir. Bu durumun önüne geçmek için İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz trafik eğitimine büyük önem vererek “Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek” için çalışmalar yürütmektedir.Unutmayalım: Kurallara uymak bizi ve sevdiklerimizi hayata bağlar. Trafikte emniyet kemeri kullanımı, ölümleri ve ölümcül yaralanma riskini çok büyük oranda azaltmaktadır. Seyir halinde takip mesafesini korumak, hız limitlerine uymak, hatalı sollama yapmamak, yaya geçitlerine yaklaştığımızda hızımızı azaltarak önceliği yayalara vermek, ambulans, itfaiye ve güvenlik araçları ile diğer acil müdahale araçlarına trafikte fermuar tekniği ile yol vermek bizim sevdiklerimizin ve diğer tüm insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve emniyete alacak temel kurallardır.  Kazasız, acısız, kedersiz ve daha mutlu ve müreffeh bir Türkiye için;

Lütfen; trafikte önce siz örnek olun, diğer insanların değiştiğini göreceksiniz.Lütfen; Tüm trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Kurallar bizi sevdiklerimize bağlar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: