TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

KARABÜK’te trafik haftası etkinlikleri kapsamında anaokulu öğrencileri Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda hem eğlendi hem de uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. Miniklerden birinin söylediği söz ise herkesi güldürdü.

7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda anaokulu öğrencilerine polis abileri tarafından trafik kuralları anlatıldı. Karabük Valisi Fuat Gürel ve beraberindeki protokol üyeleri de öğrencilerle birlikte aynı sıralara oturdu. Ders sırasında çocuklardan birinin ‘’Benim babam trafik cezası almıştı’ demesi herkesi güldürdü. Daha sonra eğitim pistindeki akülü arabaların başına geçildi, emniyet kemerleri takıldı. Akülü arabaları kullanan minik öğrenciler hem eğlendi hem de polis ve jandarma ekiplerinin eşliğinde uygulamalı olarak trafik işaretlerini ve kurallarını öğrendi. Etkinlik sonunda ise miniklere trafik dedektifi kimlik kartı, kırmızı düdük ve çikolata verildi. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Vali Gürel, ’’Ağaç yaşken eğilir. Bu manada eğitimi özellikle küçük çocuklarımıza şimdiden verip onları ileriki dönemde hazır hale getirilmesi için faaliyet yürütüyoruz. Her gün onlarca çocuk buraya gelip eğitimini alıyorlar. Bir ay içerisinde 700’ün üzerinde çocuğumuz bu eğitimi aldı ve belli aşamaya getirildi. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu eğitimler devam edecek, çocuklarımızı hazır hale getireceğiz. ’’dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: