TİCARET ODASI’NIN SORUNLARINDAN BİHABER, İSPAT EDEMEYENLER MÜFTERİDİR

TİCARET ODASI’NIN SORUNLARINDAN BİHABER, İSPAT EDEMEYENLER MÜFTERİDİR

SAFRANBOLU Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD)’den yapılan açıklamada Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın turizm sorunlarından ‘bihaber’ olduğu aşikardır. Varoluş sebebimizi ve neye hizmet ettiğimizin aksini iddia edenler ve bunu ispat edemeyenler müfteridir’’ denildi.

SAFTİD’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: ’’Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği olarak hiçbir kamu kurum ve kuruluşunu, sivil toplum örgütlerini hedef almayarak yapmış olduğumuz bağımsız basın açıklamasına cevaben Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu mesnetsiz ve algı içeren açıklamalarını şaşkınlıkla okuduk. Öncelikle yönetim kurulu üyelerimizin Safranbolu turizminin başladığı günden bu zamana kadar aktif olarak turizm sektöründe faaliyet gösteren turizm profesyonelleri olduğunu, Safranbolu turizminin daha iyi noktalara gelebilmesi için her iş kolunda sayısız proje, tanıtım faaliyetleri ve beşeri katkılarıyla 30 yılı aşkın süredir fahri turizm elçiliği görevini layıkıyla yerine getirdiklerine Safranbolu’da ki tüm turizm sektörü şahittir.

Vizyonumuz, Safranbolu turizmini olması ve hak ettiği noktaya getirmek için elini taşın altına koymuş turizm profesyonelleriyle birlikte ortak hareket etmektir.  Varoluş sebebimiz ve asli görevimiz, Safranbolu turizmini ve turistik işletmelerimizin menfaatlerini korumaktır.

Varoluş sebebimizi ve neye hizmet ettiğimizin aksini iddia edenler ve bunu ispat edemeyenler müfteridir. Bizlerinde üyesi olduğu Safranbolu Ticaret ve Sanayi odasının derneğimizi karalama çabası içinde olan gerçeği yansıtmayan açıklamalarını eshefle kınıyoruz. Biz de Safranbolu Turizm İşletmecileri derneği olarak soruyoruz. Turizm şehri olan Safranbolu’nun ticaret ve sanayi odası yönetiminde neden turizmci yok ?Bu  Ticaret ve Sanayi odasına tavsiyemiz , Safranbolu turizm sektörü işletmecileri ve temsilcileri ile iletişim ve istişare kabiliyetlerini artırmaları yönünde olacaktır.’’

Derneğin üye sayısının 100 olmakla birlikte üyelerinin tamamının Safranbolu turizminin mihenk taşları işletmeler olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle devam etti:’’Bu zamana kadar belgesi ve ispatı olmayan hiçbir konuda yorum, eleştiri ve basın açıklaması yapmadık. Yaptığımız basın açıklamasının ana temasını anlayamayarak konuyu çarpıtıcı mesnetsiz açıklamalarda bulunan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın eleştirilerine ithafen Safranbolu’yu programlarından çıkarmış seyahat acentalarının şikayetlerini kamuoyu ile paylaşıp haklılığımızı ve Safranbolu turizminin hangi sebeplerden dolayı kan kaybettiğini gözler önüne sereceğiz. Yapmış olduğumuz basın açıklaması sonrası tek kazancımız bu zamana kadar yaşanan olumsuz turizm sorunları ve rekabet durumlarından zerre kadar haberi olmayan Safranbolu ticaret ve sanayi odasını bilgilendirmiş ve haberdar etmiş olmamızdır. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği 100 üyesi olan büyük bir ailedir ve Safranbolu’da turizm adına kurulmuş ilk ve en eski dernektir. Eleştirilere rağmen, algı yapmaya çalışanlara rağmen bizler Safranbolu turizmi için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna ve değerli üyelerimize saygı ile duyurulur.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: