TERÖR YUVALARININ KAFALARINA İNİYORUZ

TERÖR YUVALARININ KAFALARINA İNİYORUZ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, ‘’Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, etrafımızdaki coğrafyada terör yuvalarını teker teker çökertmektedir, kafalarına iniyoruz’’ dedi.

Bakan Soylu, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 125’inci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı’nda, 33’üncü Dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Eğitim Kursu’nun kapanış töreninde konuştu. Bakan Soylu, şöyle dedi: “Hemen yanı başımızda Irak ve Suriye devlet otoritesinin PKK, PYD ve DEAŞ terör örgütü ortadan kaldırdı. Yine yanı başımızdaki komşumuz olan İran’a ambargo uygulanıyor. Biz dünyanın efendileriyiz diyenler Ortadoğu’dan Orta Asya’ya kadar Afrika’ya kadar kimi vekalet savaşlarıyla, kimi açlıkla, kimi yoksullukla kimi tüm bunlardan kurtulmak için çareyi nereye gittiğini bilmeden göç yolculuklarında bulan bu coğrafyanın bütün insanlarını zora düşürmüşlerdir. Zora düşürmeye de devam ediyorlar. Şunu bilmenizi isterim. Şu cümleleri unutmamanızı isterim. Bir taraftan hak ve batılın bir taraftan doğru ve yanlışın diğer taraftan zulümle, mazlumların karşı karşıya kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bizim hangi tarafta olduğumuz bellidir. Türkiye çok farklı bir yolculuğun içerisindedir. Bu yolculukta biz bu küresel emperyalizmin oyununa alet olmadık. Onlara teslim olmadık. Eğer onlara teslim olsaydık. Bu gün Ukrayna’nın karşı karşıya kaldığı Suriye, Irak’ın, Yemen, Lübnan’ın, Afganistan, Pakistan’ın durumuyla karşı karşıya kalacaktık.  Dikkat edin, doğunun altı zengin batının üstü zengin. Yine dikkat edin. Batının altı fakir, doğunun üstü fakir. Yıllarca ele geçirdiği topraklarda sömürge üretenler bu gün başka planların, başka oyunların peşindeler. Onlara asla müsaade etmeyeceğiz.Terör örgütünün bu ülkenin huzurunu ve büyümesini, zenginliğini, efendileriyle beraber ortadan kaldırmaya çalışan sürecin Allah’ın izniyle sonunu getiriyoruz.”

Bakan Soylu, bir yanda terörle mücadelenin sürdüğünü bir yanda da Türkiye’nin her bir tarafının gelişmesinin aynı anda yürütüldüğünü belirterek,’’ Bu gün TSK Hakurk, Avaşin Basya, Zap’tan, Metina’ya kadar etrafımızdaki coğrafyadaki terör yuvalarını teker teker çökertmektedir. Tendürek’te, Ağrı dağında, Diyarbakır’da, Besler Dereler’de, Doğu ve Güneydoğu’nun girilmeyen diyen her yanında Kato, Cudi Dağı’nda bugün sizin evlatlarınız ay yıldızlı bayrağı dalgalandırarak bu coğrafyanın her santimetrekaresine onurumuzu, gururumuzu, özgürlüğümüzü ve hürriyetimizi taşıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Hiç kimse endişe etmesin. Burada söylüyorum. Bugün Avaşin-Basyan’da var olmamızın, Metina’da var olmamızın sınırımızın dışında Zap’ta var olmamızın olmamızın Cudi, Gabar’da var olmamızın bir nedeni var. Milletimize sözümüzdür. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 2023 yılında ülkemizdeki ve ülkemizin etrafında bulunan tüm terör yuvalarını çökerteceğiz. Terör örgütünün nefes almasına bir daha fırsat vermeyeceğiz. Sadece onları çökertmeyeceğiz. Onların efendilerini de çökerteceğiz” dedi.

Bakan Soylu daha sonra komutanlık içerisine yapılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sami Yılmaz Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra şöyle dedi: ’’Burada sadece bir açılış yapmıyoruz, aynı zamanda bir ahde vefayı da gerçekleştiriyoruz. Şehidimiz, jandarma uzmanımız Sami Yılmaz’ın da isminin burada yaşamasına vesile olmasına bir adım atıyoruz. Bunlar bizim kahramanlarımız, Allah ailelerine sabır versin. Allah onları bizlere mahcup etmesin. Buralar bizim eğitim yuvalarımız, aynı zamanda manevi alanlarımızdır. Birçok yerde bunu gerçekleştirdik ve eğitim birliklerimizde camilerimizi açabiliyoruz. Burada kahramanlarımız yetişirken 5 vakit bir araya gelmesi bizim en büyük zenginliğimizdir.’’

Bakan Soylu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sami Yılmaz’ın yakınları ve protokol üyeleriyle birlikte duanın okunmasının ardından açılış kurdelesini kesti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: