TENEFÜSTE MEYVELERİ DALINDAN KOPARIP YEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORLAR

TENEFÜSTE MEYVELERİ DALINDAN KOPARIP YEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORLAR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde anaokulunda öğretmen ve öğrencilerin hobi bahçesinde 3 yıl önce toprakla buluşturduğu fidanlar meyve verdi. 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler, teneffüs saatlerinde şeftali, elma, armut gibi meyveleri dalından kopararak yemenin mutluluğunu yaşıyor.

Esentepe Mahallesi’nde bulunan Ali Baba Anaokulu öğretmen ve öğrencileri okulun bahçesindeki uygun bir noktaya 3 yıl önce hobi bahçesi yaparak fidanları toprakla buluşturdu. Öğrenciler toprağı tanırken, bitkinin yetişme süreçlerini öğrendi. 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler, teneffüs saatlerinde şeftali, elma, armut gibi meyveleri dalından kopararak yemenin mutluluğunu yaşıyor.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜMÜŞ:’ÖĞRENCİLERİMİZİN HAYATI DA ÇOK İYİ GÖZLEMLEMESİ LAZIM’

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, ’’Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken yazılım, bilişim ve kodlama gibi tüm yeni nesil teknolojileri doğrultusunda laboratuvarlarımızı ve atölyelerimizi açarken bunun yanı sıra öğrencilerimizin hayatı da çok iyi gözlemlemesi lazım. Bu gözlemi de yaparken doğada bir ağacın, sebze ve meyvenin nasıl yetiştiğini öğrenmesi de bizim için önemlidir. Bu bağlamda bizler okullarımızın bahçelerindeki uygun alanları hobi bahçeleri alanına getirdik. Birçok ağacımız var. Kirazından vişnesine, elmasından armuduna ve şeftalisine kadar birçok ağacımız var. Çocuklarımız bir ağacın gelişim basamaklarını izlerken, bir sebzenin hangi aşamalardan geçerek olgunlaşıp evimize geldiğini görme şansı ediniyorlar. Burada sadece teorik bilgiyle değil aynı zamanda uygulama olarak da bunu görmüş oluyorlar. Bu sayede de kendi emek verdiği bir ağacı, sürekli olarak gelip burada ziyaretini yapmış, bir anlam yüklemiş oluyor ve sahipleniyor. Meyvesinden de yararlanıyor. Verdiği emeğin karşısında ağacın meyvesini gördüğünde mutlu olduğunu görüyoruz. Öğrencimizin mutlu olması bizleri mutlu ediyor.’’ dedi.

‘EMEK VERDİĞİ AĞACIN DALINDAN MEYVESİNİ KOPARMASININ MUTLULUĞUNU VE GÖZLERİNDEKİ IŞILTIYI ARTTIRDIĞINI GÖRÜYORUZ’

Gümüş, gıdanın son derece önemli olduğunu belirterek, ‘’Bununda öğrencilerimize pratik anlamda da aktarılması lazım. Bu bağlamda anaokulumuz ve diğer okullarımızda sebze ve meyve yönünden hobi bahçelerimizi zenginleştirdik. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Öğrencilerimiz okullarının bahçesinde katkı sunduğu, emek verdiği bir ağacın dalından meyvesini koparmasının mutluluğunu ve gözlerindeki ışıltıyı arttırdığını görüyoruz.’’ diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ GÜRLEYİK:’GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ’

Ali Baba Anaokulu Müdürü Sevim Gürleyik, ise şunları söyledi: ’’Güzel tepkiler alıyoruz. Öğrencilerimiz hem bitkinin hem de meyvenin nasıl yetiştiğini görürken, onları yetiştirme becerisi elde etmiş oluyor. Daha önce ağaç dikmiş olan bir öğrencimiz geldi ve ‘bu ağacı ben dikmiştim’ diyerek ağacın nasıl büyüdüğünü fark etmiş oldu. Meyvelerimiz çok güzel oldu. Meyvelerimizi öğrencilerimize ikram ediyoruz. Kayıt yaptırmak için gelen velilerimiz çocuklarına meyvelerden koparmaları için imkan sağlıyorlar. Reçel ve komposto yaparak çocuklarımıza ikram ediyoruz. Hem doğal besin yemelerini sağlıyoruz hem de nasıl yetiştiğini öğrenmeleri konusunda destek olmaya çalışıyoruz.’’

‘ÇOCUKLARIMIZ DOĞADA YAPARAK, YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER’

Velilerden  İrem Keskin Sezgin de, ’’Çok hoşumuza gitti. Böyle doğa ile güzel bir ortam olması çok iyi olmuş. Çocuklarımıza doğanın önemini, meyvenin nasıl yetiştiğini görmeleri çok hoşlarına gidecek. Onların gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak. Çocuklarımız doğada yaparak, yaşayarak öğrenecekler. Okulumuza çok teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: