SOSYALFEST ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ

SOSYALFEST ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ

KARABÜK Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye´nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde 14 farklı alanda finale kalan takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

“Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Türkiye´nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Sosyalfest´in kapanış seremonisi ve ödül töreni 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu´nda yapıldı.
Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye´nin mühendislik alanında çok büyük işler başardığını, belli bir toprak parçasını saldırıdan korumak açısından mühendislik gücüne ihtiyaç olduğunu belirterek, ‘’Bunun yanında asıl en önemli gücümüz kişiyi, insanı ve toplumu bir arada tutan değerler sistemini yüceltmek, yaşamak, yaşatmak, insanların birlik ve beraberliğini artırmak, sorunlarla başa çıkabilecek kapasiteyi ortaya çıkarmak ve sorunlarımızı çözecek, dünyaya kendi milli ve manevi değerlerimizi gösterecek sosyal modeller üretmemiz gerekiyor. İşte bu sosyal modellerimizi bütün dünyaya Sosyalfest ile gösterme kararlılığındayız. İlkini yapmış olduğumuz Sosyal Bilimler Festivali gerçekten son derece başarılı oldu.”
Konuşmanın ardından 3783 başvurunun yapıldığı ve 5 kişiden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde 14 farklı alanda finale kalan takımlara ödülleri verildi.
Yarışma sonucunda 14 farklı kategoride birinciye 25 bin lira, ikinciye 15 bin lira ve üçüncüye 10 bin lira olmak üzere toplamda 700 bin liralık ödül verildi.

Sıfır Atık Sosyal Model Tasarım Kategorisi’nde ‘Atık Yağdan Mürekkebe’ projesiyle birinci olan Sinop Fen Lisesi 9.sınıf öğrencisi Yağız Demirci şöyle dedi:’’ Bir litre atık yağ bir milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Denizlere karıştığı zaman milyonlarca balığın ve deniz canlısının ölmesine sebep olmaktadır. Bizde atık yağları değerlendirerek mürekkep yapıyoruz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: