‘ŞİRKETİMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

‘ŞİRKETİMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

KARDEMİR  Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Filyos Limanı ile ilgili olarak,’’ ’Bilindiği gibi bu liman şirketimiz için büyük önem taşıyor. Kardemir olarak 2019 yılında tamamlanacak olan Çelikhane yatırımları ile birlikte kapasitelerimizi 3,5 Milyon ton seviyelerine taşımayı hedefliyoruz. Bu üretim için yaklaşık 8 Milyon ton civarında hammadde ve mamul malzeme elleçleyebileceğimiz bir limana ihtiyacımız var’’ dedi.

Kamil Güleç, beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Güleç, Genel Müdür Vekili Mansur Yeke ve Satınalma Direktörü Harun Cebeci ile Zonguldak’a merkeze bağlı Muslu beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Limanı ile Filyos belgesinde yapımı devam eden Filyos Liman Projesi’nde incelemelerde bulundu. Güleç, 15 Temmuz 2019 tarihinde bitirilmesi hedeflenen  25 Milyon tonluk kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük 3. Limanı olarak planlanan Filyos Liman Projesi ile ilgili olarak şöyle dedi:

‘’Bilindiği gibi bu liman şirketimiz için büyük önem taşıyor. Kardemir olarak 2019 yılında tamamlanacak olan Çelikhane yatırımları ile birlikte kapasitelerimizi 3,5 Milyon ton seviyelerine taşımayı hedefliyoruz. Bu üretim için yaklaşık 8 Milyon ton civarında hammadde ve mamul malzeme elleçleyebileceğimiz bir limana ihtiyacımız var. Kardemir’i dünya pazarlarına açacak bir projedir bu. Filyos limanı sadece Kardemir için değil tüm bölge için büyük önem taşıyor. Bu liman aynı zamanda tüm Karadeniz’in dünyaya açılan kapısı olacaktır. Marmara limanlarının ve boğazların yükünü hafifletecek, Marmara’daki karayolu ve demiryolu lojistiğini rahatlatacaktır. Diğer yandan Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demiryolu ağımız üzerinden Güney’e ve Ortadoğu’ya ulaşmasını sağlayacaktır. Bölgemizi önemli bir ticaret ve sanayi merkezi ve lojistik üssü haline getirecek, 3 kıtanın ortasında bulunan ülkemizi, denizcilik alanında da bölgesel liderliğe bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu nedenle hızla tamamlanması için büyük bir heyecan duyuyor ve yatırımı yakından takip ediyoruz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: