‘DUR’ İHTARINA UYMADI VE…

‘DUR’ İHTARINA UYMADI VE…

KARABÜK’te, uygulama noktasından siren çalarak geçip ‘dur’ ihtarına uymayan özel ambulansın sürücüsü takip sonrası yakalandı. İçerisinde hasta ve sağlık görevlisi olmayan ambulansın sürücüsü H.E.’ye  552 TL ceza yazıldı.

2 gün önce akşam saatlerinde İstanbul istikametinden gelerek, polis ekiplerinin Demir Çelik kavşağında bulunan uygulama noktasından siren çalmak ve ışıklı uyarıları kullanmak suretiyle Zonguldak Caddesi istikametine seyrettiği görülen 34 BGV 930 plaka sayılı özel ambulansın durumundan şüphelenildi. Gittiği istikamette yapılan araştırmalarda ambulansa rastlanılmadı. Uygulama noktalarındaki polis ekipleri usulsüz geçiş üstünlüğü kullanan özel ambulans konusu ile ilgili bilgilendirildi.

Dün gece saatlerinde İnönü Caddesi istikametinden Demir Çelik kavşağına gelen aynı ambulans, uygulama noktasında polisin ‘dur’ ikazına uymayarak İstanbul istikametine devam etti. Yapılan takip neticesinde, Karabük Organize Sanayi Bölgesi girişinde durduruldu. Yapılan kontrolde ambulans içerisinde sadece sürücüsünün bulunduğu, herhangi bir sağlık görevlisi ya da hasta bulunmadığı tespit edildi. İstanbul’da bir şirkette çalışan H.E., polis ekiplerine Karabük’e boş olarak geldiğini, Karabüklü olduğunu, ambulans içerisinde dinlendikten sonra yola çıktığını söyledi.

H.E.’ye, geçiş üstünlüğünün ihlali ve ‘dur’ ihtarına uymamak nedeniyle 552 lira ceza kesildi. Seyahat izin belgesi bulunmadığı ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği için, İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulu kararlarından işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu. Ayrıca bakaya durumda bulunan H.E.’ye, tebligat tutanağı düzenlendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: