SİGARA DİŞ ETİ HASTALIKLARINI GİZLİYOR

SİGARA DİŞ ETİ HASTALIKLARINI GİZLİYOR

DENTA Life Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği doktorlarından Merve Sultan Karataş,’’ Sigara içenlerde diş eti rahatsızlıkları baskılanıyor ve sigara bırakıldıktan sonra ortaya çıkabiliyor. Diş eti hastalıklarını gizliyor ve şiddetlendiriyor’’ dedi.

 

Karataş, sigaranın ağız içi ortamın sıcaklığını artırdığına dikkat çekerek, içerisindeki toksik maddelerin diş etinin sağlığını bozabildiğini söyledi.

Karataş, “Özellikle damarlarda vazokonstriksiyona (damarların kısılması) sebep olabiliyor. Damarlar çok inceldiği için diş eti kanaması olmayabilir. Diş eti rahatsızlığının ilk belirtisi diş eti kanamasıdır. Bu nedenle sigara diş eti rahatsızlığını gizliyor diyebiliriz. Sigara diş eti hastalıklarının şiddetlenmesine sebep olabiliyor’’ dedi.

Karataş, sigara kullanımıyla ilgili olarak literatürde diş eti hastalıkları başlığı altında çok araştırma olduğunu kaydederek, “Sigara diş eti hastalıklarının şiddetlenmesine sebep oluyor. Günlük on sigaradan fazlası diş eti rahatsızlıklarına sebep oluyor’’ diye konuştu.

Sigaranın bırakılmasıyla risk faktörlerinin ortadan kalktığını dile getiren Karataş, “Günlük on sigaradan fazlası tüketilmemesi gerekir. Ağız içi bağışıklık sisteminin olumsuz etkiler, damarlanma etkisini azaltır, mikroorganizma dengesini bozar’’ şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: