SELDEN ETKİLENEN BÖLGELERE 2,5 MİLYON TL DESTEK

SELDEN ETKİLENEN BÖLGELERE 2,5 MİLYON TL DESTEK

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, selin vurduğu Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’a ilk aşamada toplam 2,5 milyon TL destek verdiklerini açıkladı.

Bakan Yanık, Karabük Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık şöyle dedi: ‘’Bakanlık olarak ilk etapta Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak il Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının hesaplarına 500’er bin lira,  toplamda 2,5 milyon TL nakdi destek gönderdik. Bunlar acil ihtiyaçların karşılanması için yaptığımız desteklerdir.

Saha ekiplerimiz hasar tespitlerini, ihtiyaçları, tahliye edilmesi gereken yerleri veyahut tedbiren tahliye edilen yerleri tek tek tespit ediyorlar. Özellikle hasar sebebiyle evlerini tahliye etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza 3’er bin TL, tedbir mahiyetinde geçici olarak evlerini tahliye etmek durumunda olan hanelerimize de 1.500 TL nakdi destek sağlayacağız. SYDV’lerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Süreci takip ederek ihtiyaç olduğunda da vatandaşımıza gerekli destekleri yapacağız.’’

Bakan yanık, daha sonra selden etkilenen Yenice ilçesine geçerek iş yerlerini su basan esnafları ziyaret etti. İncedere Çayı’nın debinin yükselmesiyle yıkılan 2 katlı ev ile yan yatan 3 katlı evin bulunduğu Tir köyü, köprüsü yıkılan Güney köyü ile Ibrıcak ve Değirmenyanı köylerini ziyaret etti.

‘SAHA GÖZLEMLERİMİZDE ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEMİMİZ YOK’

Yenice Kaymakamlığı’nda açıklama yapan Bakan Yanık,’’ Saha gözlemlerimizde çok büyük bir problemimiz yok. Su basan yerler çok kısa sürede temizlenecek durumda. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla selin getirdiği bir takım kirin temizlenmesine, sokakların, iş yerlerinin ve evlerin temizlenmesine başladık. Diğer taraftan kapanan bazı yollar var. Onlarda hızlıca tekrar açıldı. İletişim, lojistik desteği ve ulaşımda hiçbir ihtiyacımız kalmayacak şekilde hızlıca organize olup bunları temin etmeye başladık.

Bugün ve yarın için de bölgede yağış bekleniyor. Bunları atlatırsak inşallah çok hızlıca toparlamış olacağız. Vatandaşlarımızdan 2 gün bu süreci takip etmeleri, riskli olan yerlere lütfen girmemeleri konusunda arkadaşlarımız, kurumlarımız, muhtarlarımız camilerden düzenli olarak yapıyorlar.’’ Dedi.

Bakan Yanık, buradan Eskipazar ilçesine geçerek, Köyceğiz ve Sofular köyünde incelemelerde bulunduktan sonra Ankara’ya hareket etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: