ŞEKER KANYONU’NDA MAHSUR KALAN 15 KİŞİ KURTARILDI

ŞEKER KANYONU’NDA MAHSUR KALAN 15 KİŞİ KURTARILDI

KARABÜK’ün Yenice ilçesindeki Şeker Kanyonu’nda  yaralanan hakim D.U., ile yanındaki 14 arkadaşı, 9 saat süren çalışmayla kurtarıldı.

Ankara’dan gelen çoğunluğu hakim ve savcılardan oluşan 15 kişilik grup, dün öğlen saatlerinde içinden Şimşir Deresi’nin aktığı Şeker Kanyonu’nda geziye çıktı. Düştüğü için sağ omuzu çıkan Hakim D.U. ve 14 arkadaşı akşam saatlerinde mahsur kaldı. Gruptan bir kişi kanyondan çıkmayı başarıp cep telefonunun çektiği bir yerden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Bölgeye AFAD, UMKE, Jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Kanyondaki arazi koşullarının zor olması ve havanın kararması nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle yürütüldü. D.U’nun ilk tedavisi yapıldı. 15 kişi halat yardımıyla mahsur kaldıkları kanyondan yaklaşık 9 saat sonra kurtarıldı.

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurtarma çalışmalarını beraberindeki Kaymakam Yasin Erdem, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş ve AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ile takip etti.

Vali Gürel, geçtiğimiz günlerde bölgede yaşanan sel felaketi sonrası derelerde bir kısım heyelanların oluştuğunu belirterek, “15 Haziran itibarıyla bölgemizde orman sahasına girmek yasaklandı. Buna rağmen bizden habersiz 15 kişilik bir grup Şeker Kanyonu içerisine yürüyüş yapmak istemişler ama çevredeki bir kısım engellerden dolayı geri dönememişler. Vatandaşlardan ricamız, özellikle bu mevsimde orman içerisine girmesinler. Kanyonlara girmemelerini özellikle rica ediyoruz. Kanyonlara girmeden önce Kaymakamlıktan izin almaları ve yanlarında muhakkak rehber bulundurmalarını rica ediyoruz. Çünkü sel afetinden dolayı kanyon içerisinde bazı engeller oluştu.’’ dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: