AYBÜKE ÖĞRETMENİN BABASI KONUŞTU

AYBÜKE ÖĞRETMENİN BABASI KONUŞTU

BATMAN’ın Kozluk İlçesi’nde 3 yıl önce PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın,’’ Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi birer öğretmen olmalarını, ülkelerine faydalı olmalarını ülkemizin gelişmesi kalkınması için “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Atatürk’ün çizgisinden ayrılmayarak devam etmelerini milletimiz adına temenni ediyorum.’’dedi.

ÖĞRETMENLİĞİ ÇOK SEVEREK, ÇOK İSTEYEREK YAPAN BİR EVLADIMIZDI

Kozluk’ta PKK’lı teröristlerce belediye başkanına yönelik düzenlenen saldırıda, aracıyla olay yerinden geçerken şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, kızı Aybüke’nin öğretmenliği çok sevdiğini belirterek,’’Ataması gerçekleştiğinde ben dışarıdaydım. Heyecanla beni aradı. Bizde heyecanla geldik eve birbirimizi tebrik ettik, sarıldık. Kendisi de sosyal medyada ‘öğretmen oldum ben’ diyerek bu güzel anı paylaşmış. Biz daha sonradan gördük. Bu şekilde öğretmenliği çok severek çok isteyerek yapan bir evladımızdı.” dedi.

BAYRAĞIN DALGALANDIĞI HER YER BENİM VATANIMDIR

Kızının öğretmen olduğu haberini duyunca ‘Babacığım ben Batman’a gideceğim.’ dediğini hatırlatan Yalçın,’’Bölgemizde biliyorsunuz terörle olan bir mücadele var. Ondan dolayı sıkıntılı yörelerimiz vardı. Bende kendisinin o bölgeye gitmemesini söylediğimde ‘Babacığım vatan, millet ve bayrak sevgisini biz sizlerden öğrendik kendinizle tezat duruma düşmeyiniz. Bayrağın dalgalandığı her yer benim vatanımdır. Ben oraya gidip görevime başlayacağım.’ diyerek bize de öğretmenliğe başlama anında ufak bir ders verir mahiyette cevabı oldu.” diye konuştu.

İNŞALLAH BÜTÜN ÖĞRETMENLER AYBÜKE, DİLAY, NECMETTİN ÖĞRETMEN OLUR

ÖĞRETMENLİĞE BAŞLAMA ANINDA UFAK BİR DERS VERDİ

24 Kasım Öğretmenler gününe değinen Yalçın, şöyle dedi:’’Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi birer öğretmen olmalarını, ülkelerine faydalı olmalarını, ülkemizin gelişmesi kalkınması için “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Atatürk’ün çizgisinden ayrılmayarak devam etmelerini milletimiz adına temenni ediyorum. İnşallah bütün öğretmenlerimiz Aybüke öğretmen olur, Dilay öğretmen olur, Necmettin öğretmen olur. Hepsini rahmetle anıyoruz. Kalanlara görevlerinde başarılar diliyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: