‘BAYRAĞIMIN OLDUĞU HER YER BENİM VATANIM’

‘BAYRAĞIMIN OLDUĞU HER YER BENİM VATANIM’

BATMAN’ın Kozluk ilçesinde, 5 yıl önce PKK´lı teröristlerin şehit ettiği müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın,’’ Bizim kızımız hiç tereddüt etmeden ‘bayrağımın olduğu her yer benim vatanım’ diyerek oradaki evlatlarımıza eğitim verme amaçlı hayat dolu bir şekilde gitti. Görevini yaparken eve dönüş yolunda dahili ve harici olan bu eşkıyaların saldırısı sonucunda şehit edildi.’’ dedi.

Kozluk’ta 9 Haziran 2017’de henüz 7 aylık müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, öğrencilerine karne dağıttıktan sonra aracıyla evine dönerken, PKK’lı teröristlerce belediye başkanına yönelik düzenlenen saldırıda, ağır yaralandı. Aybüke öğretmen kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan memur emeklisi Sadık Yalçın, kızlarının yokluğunu her geçen yılda farklı şekillerde hissettiklerini söyledi. Sadık Yalçın, ’’Ülkemizin kimsenin gitmek istenmediği veya düşünerek gitmeye çalıştığı bir bölgeye bizim kızımız hiç tereddüt etmeden ‘bayrağımın olduğu her yer benim vatanım’ diyerek oradaki evlatlarımıza eğitim verme amaçlı hayat dolu bir şekilde gitti. Görevini yaparken eve dönüş yolunda dahili ve harici olan bu eşkıyaların saldırısı sonucunda şehit edildi.’’ dedi.

Kuzey Irak’ta sürdürülen ve bundan sonra yapılacak operasyonlar için kararlar alan siyasi iradeye millet olarak destek verilmesinin gerektiğini ifade eden Yalçın, ’’Ülkemizin varlığı ve bütünlüğünün devamı için tehlike nereden geliyorsa askerlerimiz ve siyasi irade yönünü o tarafa çevirmekte ve gerektiği şekilde operasyonları düzenlemekte. Bu böyle devam edecektir. Bugün böyle yarın da farklı bir şekilde bize yansıyan şekli olacaktır. O zamanda yapacağız bunu. Önemli olan burada; güvenlik güçlerimize ve askerlerimize bu operasyonların yapılmasıyla ilgili kararlar alan siyasi iradeye millet olarak destek vermemizdir. Bizim üzerimize düşen budur. Birlik ve beraberlik cümlesinden bizim anladığımızda bu şekildedir. Dışarıdan gelen tehlikeye biz her zaman göğüs gereriz, gerektiği şekilde cevabını da veririz ancak içeriden olan yapılanmalara da milletin desteği ile bir bütün halinde ülkenin siyasi iradesinin cevap vermesi milleti daha çok memnun edecektir. Allah askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Mutlaka bu beladan bu ülke kurtulacak. Daha güzel günlere erişeceğimizden hiç şüphemiz yoktur.´´ diye konuştu.

Kızlarının isminin ülke genelinde yaşatılmasından gurur duyduklarını belirten Yalçın, şunları söyledi: ’’Ülkemiz insanının bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi bizlerin sabrına biraz daha direnç vermekte. Bu yönden dolayı çok memnunuz. İsminin farklı yerlerde yaşatılması Türk milletinin ne kadar vefakar ve fedakar olduğunun bir göstergesi. Bizim hiçbir talebimiz olmadan farklı yerlere sadece Aybüke’ye göre değil diğer şehitlerimizin de isimleri veriliyor. Bunlar bizim için teselli kaynağı, onur kaynağı. Bu şekilde düşünüp icra edenlerden Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ediyoruz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: