ŞEHİR MERKEZİNE İNİP 8 ARI KOVANINI PARÇALAYAN AYI KAMERADA

ŞEHİR MERKEZİNE İNİP 8 ARI KOVANINI PARÇALAYAN AYI KAMERADA

KARABÜK’te cep telefonuna gelen mesaj sonrası güvenlik kamerasından ayıyı görüp bahçesine koşan Adem Baş, 8 arı kovanının parçalandığını gördü. Baş,’’Burası şehir merkezi olduğu için kullanma gereği duymuyorduk. Artık elektrikli çit yaptık ve bir daha girmedi’’ dedi.

Ormanda aç kalan ayı, saat:22.00 sıralarında şehir merkezine indi. Yeşil Mahalle Enes Sokak’ta Adem Baş’ın 237 arı kovanının bulunduğu bahçesine giren ayı güvenlik kamerasını harekete geçirdi. Adem Baş, cep telefonuna gelen mesaj sonrası güvenlik kamerasından ayıyı görür görmez bahçesine koştu. 8 arı kovanının parçalandığı gören Adem Baş şöyle dedi: ‘’Mesaj gelmişti, kamerayı açıp bir baktık ayıyı gördük. Arılığa kadar gelmek zorunda kaldık. Kovanların dağıldığını, parçalandığını gördüm. Kovanı parçalamış, çıtasıyla beraber yere düşüyor. Ben gelince çıtadaki balı alamadı. Çıtaları ve arıları tekrar yerine yerleştirip kulübeme geçtim. 15 dakika geçmeden köpek tekrar havlamaya başlayınca dışarı çıktım. Aynı kovanı burada yiyemeyeceğini anlayınca dereye kadar indirip orada yedi.’’

BURASI ŞEHİR MERKEZİ OLDUĞU İÇİN KULLANMA GEREĞİ DUYMUYORDUK
Sonraki akşamlarda bahçesindeki kulübede beklemeye başladıklarını belirten Baş,’’ Baktık ki beklemekte fayda etmiyor. Çünkü arılıktan çıkarıyoruz 10 dakika sonra tekrar arılığa giriyor.7-8 kovanımızı parçaladı. Yaylalara gezginci olarak gittiğimiz için orada elektrikli ayı çiti kullanıyoruz. Burası şehir merkezi olduğu için kullanma gereği duymuyorduk. Artık elektrikli çit yaptık ve bir daha girmedi. Hayvanların aç kaldığı için şehirlere, çöplere, arılıklara girmeye başladı’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: