SEFA CAN’IN BOĞULDUĞU GÖLETTE YAŞANANLARI ANLATTI

SEFA CAN’IN BOĞULDUĞU GÖLETTE YAŞANANLARI ANLATTI

KARABÜK’te serinlemek için girdiği gölette boğularak yaşamını yitiren Sefa Can Doğan’ın kardeşi ve arkadaşlarının yardım istediği Mustafa Özata yaşananları konuştu.

Geçen Pazar günü merkeze bağlı Üçbaş köyü Avdanaltı mevkiinde bulunan yangın söndürme göletinde boğularak yaşamını yitiren Sefa Can Doğan(19)’ın kardeşi ve arkadaşlarının yola çıkarak durdurdukları ve yardım istedikleri Mustafa Özata yaşananları anlattı.

Sefa Can Doğan, kardeşi ve 2 arkadaşıyla piknik yapmak için gölet kenarına geldi. Bir süre sonra serinlemek için suya giren Doğan, çırpınmaya başladı. Durumu fark eden kardeşi ağabeyini kurtarmak için müdahalede bulundu ancak başarılı olamadı. Cep telefonunun çektiği bir bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak yardım istendi. Gelen AFAD ekipleri botla girdiği suda Doğan’ın yerini tespit etti. Zonguldak’tan gelen JAK dalgıç ekibi, Doğan’ın cansız bedenini sudan çıkardı. Arama çalışmalarını izleyen Doğan’ın kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Sefa Can Doğan’ın cenazesi Sefa Can Doğan’ın cenazesi Aydınlıkevler Mahallesi Merkez Camisi’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Ovacık ilçesine bağlı Pürçükören köyü Karakoyunlu Mahallesi Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

ELİ KOLU BAĞLI BEKLEDİK, AFAD’IN DALGICI YOKMUŞ

Doğan’ın kardeşi ve arkadaşları cep telefonunun çekmediği bölgede köy yoluna çıkarak durdurdukları otomobilin sürücüsü Mustafa Özata yaşananları anlattı. Özata şöyle dedi:’’ Çaresizdik, yapacak bir şeyimiz yoktu. Burada telefon da çekmiyordu. Çeken bir yerden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradık. Ekipler geldi. 3 saate kadar suya girilemedi. AFAD’ın dalgıcı yokmuş. Ben buna isyan halindeyim. Eli kolu  bağlı bekledik. Sayın yetkililer görevinizi yapın.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: