SEÇİM ÖNCESİ ÇOCUĞUNUN YANINDA DARP EDİLDİ

SEÇİM ÖNCESİ ÇOCUĞUNUN YANINDA DARP EDİLDİ

KARABÜK’te  demir çelik işçisi ve aynı zamanda  Özçelik-İş Sendikası delegesi Adnan T., çocuğunun yanında seçim öncesi saldırıya uğrayarak darp edildi.  Saldırgan R.D., gözaltına alındı.

Özçelik İş Sendikası’nın 16-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan 15’inci Olağan Genel Kurulu öncesinde kan aktı. demir çelik işçisi aynı zamanda sendika üyesi ve üst kurul delegesi Adnan T., çocuğunun yanında  R.D’nin saldırısına uğrayarak, darp edildi. Başına sert bir cisimle vurulan Adnan T., kanlar içinde kaldı.  İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Adnan T., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. R.D., polis ekiplerince gözaltına alındı. Tedavi altına alınan Adnan T’nin başına 13 dikiş atıldığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2 FARKLI AÇIKLAMA

Özçelik-İş Sendikası Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ’’Haklarını savunmakla mükellef olduğumuz bir işçiye kalkan el, sendikal yaşama ve Özçelik-İş Karabük Şubesi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. KARDEMİR’de ve Türkiye genelinde oynanmakta olan aşağılık oyunların farkındayız. Üyemize yapılan bu adice saldırıyı nefretle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Sözde demokrasi aşıklarının yapmış olduğu baskı ve tehditlere boyun eğmeyen tüm üyelerimize bir kez daha sağduyu çağrısı yapıyor, tahriklere kapılmamalarını istiyor, sabırla beklemelerini bir kez daha kendilerinden rica ediyoruz. Ayrıca üyemize kalkan bu karanlık ellere ve bu elleri azmettirenlere Yüce Türk yargısının gereken cevabı vereceğine ve hak ettikleri cezaları alacaklarına inanıyoruz.’’

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise,’’ Bugün iki Kardemir çalışanı arasında yaşanan karşılıklı darp olayı basına sendikal bir mesele olarak yansıtılmıştır. Oysaki iki  Kardemir çalışanı arasında, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan olay anında  bazı şube yöneticilerimizde olayın yaşandığı mekânın karşısında bulunan bir lokantada yemek yerken bağrışmalar sonucunda şahit olmuşlardır. Söz konusu şube yönetici arkadaşlarımız olay yerine giderek iki  Kardemir çalışanı arkadaşımızı ayırmışlar ve sakinleştirmeye çalışmışlardır.  Taraflardan birinin üst kurul delegesi olması sebebiyle konu bazı art niyetli mihraklar tarafından sendikal meseleye bağlanmak istenmiştir. Yaşanan bu olayın şubemizle hiçbir alakası yoktur. Bu üzücü olayı tasvip etmiyor, taraflara da geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. ’’denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: