SEBZELERİNİ BÖYLE KORUYOR, GÖRENLERDE İSTİYOR

SEBZELERİNİ BÖYLE KORUYOR, GÖRENLERDE İSTİYOR

KARABÜK’ün Yenice ilçesinde, Cemil Karaçengel(35), 210 tavuğunun bahçesindeki sebzelere zarar vermemesi için ağaç ve emniyet şeridi ikaz bandı kullanarak 70 metre uzunluğunda tünel yaptı. Karaçengel,’’ Bahçemize zarar vermeden kendi otlayacakları alana güvenli bir şekilde geçiyorlar. Bizlerde huzurlu ve mutlu bir şekilde mahsullerimizi koruyoruz.’’ dedi.

İlçeye bağlı Ibrıcak köyünde yaşayan 2 çocuk babası Cemil Karaçengel, kümesindeki 210 tavuğun bahçesindeki sebzelere zarar vermeden buğday, yonca ve otların bulunduğu alana geçebilmeleri için internette araştırma yaptı. Karaçengel gördüğü bir haberden esinlenerek, ağaç ve emniyet ikaz şeridi bandından 70 metre uzunluğunda tünel yaptı. Karaçengel, tavuklarını tünelden geçirerek, buğday, yonca ve otların bulunduğu 2 dönüm alanda beslenmelerini sağlamaya başladı. Sebzelerinin zarar görmesinin önüne geçtiği için mutlu olan Cemil Karaçengel, tavuklarının sebzelerine zarar vermeden kendi otlayacakları buğday, yonca ve otların bulunduğu alana geçişleri için  çoğu ağaç aksamlı, emniyet şeridinden oluşan tünel oluşturduklarını söyledi.

Tavukların tünelden geçmelerinde ilk başta sıkıntı yaşadıklarını belirten Karaçengel,’’Alıştırabilmek için 3-4 arkadaş ile birlikte tünelin içerisinden gitmelerini sağlamaya çalıştık. Yemi cazip gösterip tarlanın ucuna getirmeye çalıştık. Yaklaşık 15-20 gün bu şekilde uğraştık. Allah’a şükürler olsun, sonunda meyvelerini aldık. Bahçemize zarar vermeden kendi otlayacakları alana güvenli bir şekilde geçiyorlar. Bizlerde huzurlu ve mutlu bir şekilde mahsullerimizi koruyoruz. Şükürler olsun, böyle bir projeyle üretim ve hizmet aşamasında geleceğe dair ilk adımlarımızı atmış bulunmaktayız. ’’dedi.

Tüneli görenlerin şaşkınlık yaşadığını ifade eden Karaçengel, ’’Hayvanları nasıl alıştırdığımız merak ettiler. Bundan haz alan özellikle yaşlı büyük amcalarımızın ilgisini çekti, onlara yardımcı olacağız. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: