ŞAHİN: YENİKAPI MİTİNGİ TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

ŞAHİN: YENİKAPI MİTİNGİ TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ‘’Şimdi bir mitingde iktidar partisi, ana muhalefet ve diğer muhalefet partisi genel başkanları Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde bir araya gelecek. Bu, Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır’’ dedi.

Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ile Karabük Kent Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine destek verdi.66

Şahin, Pazar günü İstanbul’da yeni Türkiye’nin temellerinin atılacağı bir anı hep birlikte yaşayacaklarını söyledi.

Yıllardır Türkiye’de siyasi parti liderlerinin bir araya gelmediğini hatırlatan Şahin şöyle dedi:

‘’Şimdi bir mitingde iktidar partisi, ana muhalefet ve diğer muhalefet partisi genel başkanları Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde bir araya gelecek. Bu, Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır. Siz başardınız bunu. Halkımız başardı. Aslında bu “Türkiye’ye kötü şeyler oluyor” diyenlere verilecek en önemli, en güzel cevaptır. “Mesele vatan olduktan sonra gerisi teferruattır” diyen partilerimizin genel başkanları halkı birlikte selamlayacaklar.’’67

Milletin Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda böyle birlik beraberlik sergilediğine dikkat çeken Şahin, şunları söyledi:

“Bu, ikinci Kurtuluş Savaşı’dır. Mübarek olsun, bunu siz sağladınız. Allah hepinizden razı olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Başaramadılar. Darbeciler ve onların destekçileri başaramadılar. Darbeyi gerçekleştirip Türkiye’de iç çatışma çıkartacaklardı. Türkiye’yi Suriye’ye benzeteceklerdi. Suriye gibi, mezhep farkı, etnik fark… Bu ülkede iç savaş çıkacaktı ama Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ben halkın gücünden başka bir güç tanımadım. Milleti bu darbecilere karşı dur demek için sokağa davet ediyorum’ demesiyle başlayan süreç, 22 gündür bir demokrasi şölenine dönüştü.”

“Artık Türkiye, demokrasinin beşiği haline geldi. Batılılar artık övünmesinler.” diyen Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Eski İsveç Başbakanı Bildt bir makale yazmış. Avrupa Birliği’ne ve ülkelerine sesleniyor. ‘Sizin demokrasi ve insan hakları alanında söyleyeceğiniz ne kaldı Allah aşkına, Türkiye’de yaşananları gördükten sonra. Hepiniz ayağa kalkın ve Recep Tayyip Erdoğan’ı selamlayın’ diyor. İktidar ve muhalefet partileri, ülkenin menfaati için bir araya geldiler ve bu süreç böyle bir güzelliği doğurdu.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: