ŞAHİN: DİYARBAKIR HALKI KIŞANAK İÇİN EYLEMLERE DESTEK VERMEDİ

ŞAHİN: DİYARBAKIR HALKI KIŞANAK İÇİN EYLEMLERE DESTEK VERMEDİ

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınması ardından bölge halkının eylemlere destek vermediğini belirterek, “Her taraf çöp yığını ve çöpleri toplamıyorlar. Böylece yüzde 75-80 oy ile seçtikleri belediye başkanı, yönetimi ve partinin kendilerine nasıl hizmet ettiğini şimdi Diyarbakırlılar acı acı yaşıyorlar. Bütün bunlar tabii ki, bunların iplerini pazara çıkarıyor” dedi.

Şahin, Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde Sunal Tülbentçi Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda AK Parti’nin düzenlediği İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda salonu dolduran partililere seslenen Şahin, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesinde, bölgesi ve dünyada etkin bir konuma gelmesinde rahatsız olan ülkelerin olduğunu belirterek, şöyle dedi:2
“Onlar bizim hızımızı kesmek için, Türkiye’nin büyümesini mümkün olduğunca engelleyebilmek için terör silahını kullanıyor. PKK, DEAŞ’ın, FETÖ örgütünün amacı da budur. Onlar birer piyon ve maşadır. Özellikle PKK’nin artık Doğu ve Güneydoğu’da onun siyasi uzantı partisinin gittikçe güç kaybetmesinin nedeni o bölgede yaşayan insanların artık bu örgütün kendi insanının hak ve hukuklarını korumak için değil, Türkiye’ye zarar vermek isteyen bir takım odakların piyonluğunu yapmak için çalıştığını gördüklerinden desteklerini kesmeye başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı terör örgütüne destek vermek iddiası ile gözaltına alındı. Halkı eylem için davet ettiler ama pek az kişi rağbet etti. Her taraf çöp yığını ve çöpleri toplamıyorlar. Böylece yüzde 75-80 oy ile seçtikleri belediye başkanının, yönetiminin ve partinin kendilerine nasıl hizmet ettiğini şimdi Diyarbakırlılar acı acı yaşıyorlar. Bütün bunlar tabii ki bunların iplerini pazara çıkarıyor.” 
Türkiye’nin zor bir bölgede olduğunu ifade eden Şahin konuşmasına şöyle devam etti:3

“Asker ve tanklarımız Suriye’de, Irak’ta. Bilmem kaç bin kilometre uzaktaki ülkelerin askerleri oraya gelecek, 60 tane ülkenin Suriye’de Irak’ta hiçbir sınırı olmayan ülkelerin askerleri gelecek onlara bir şey denilmeyecek, oradaki iç çatışmalarda en çok zarar gören Türkiye, gelişmelere sessiz kalmayınca, o konuda üzerine düşenleri yapmak için harekete geçince, ‘Türkiye’yi istemiyoruz’ diyeceksiniz. Hayır, biz hakkımızın ne olduğunu biliyoruz. Suriye Suriyeliler’in, Irak Iraklılar’ın, Musul Musulluların olsun istiyoruz. Bizim söylediğimiz doğrudur. Bizim söylediğimizi orada yaşayan insanlarda çok iyi biliyor. Diğerlerinin, ABD ve İngiltere’nin oraya niçin geldiğini çok iyi biliyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: