SAFRANLI MACUN DAĞITILIP ZERDE TATLISI İKRAM EDİLDİ

SAFRANLI MACUN DAĞITILIP ZERDE TATLISI İKRAM EDİLDİ

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, 7’nci Safran Festivali etkinlikleri kortej yürüyüşü başlarken, hamamın çatısından safranlı macun dağıtıldı ve zerde tatlısı ikram edildi.

Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Safran Festivali, Babasultan Mahallesi mevkiinde, bando eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı. Dar sokaklardaki yürüyüş, turistler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yabancı turistler el sallayarak sevgi gösterisinde bulundu. Kazdağlı Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Meydandaki halk oyunları gösterisi ise ilgiyle izlendi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ‘’Antik çağlardan bu yana binlerce yıldır insanlar için hem lezzet kaynağı hem de ilaç olarak kullanılan dünyanın en pahalı baharatları listesindeki altın renkli safranın üretiminin yapıldığı ilçemiz aynı zamanda tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi konusunda da uzmanlaştırmıştır ve öncülük etmiştir. Bu bitkiler alternatif tıpta yüzyıllardır yerel halkın sağlığı için önemli bir rol oynamıştır. Safranbolu’nun doğal bitki örtüsü ve iklimi tıbbi açıdan büyük öneme sahip bu endemik bitkilerin yetişmesine elverişli bir ortam sunmasıyla da ayrıcalıklıdır’’ dedi.

Konuşmaların ardından 1640-1648 yıllarında ‘kazasker’ olan ‘Safranbolulu Cinci Hoca’nın yaptırdığı hamamın çatısından temsili ‘Cinci Hoca’, safranlı macun dağıtıldı. Vali Yavuz, zerde tatlısı için kaynatılan kazana safran boşalttıktan sonra konuklara zerde tatlısı ikram etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: