”SAFRAN’I MARKALAŞTIRIP, DÜNYAYA AÇILACAĞIZ”

”SAFRAN’I MARKALAŞTIRIP, DÜNYAYA AÇILACAĞIZ”

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’ projesini kabul ettiğini açıklayarak,’’ Safranın ekilmesi ve üretilmesi konusunu Safranbolu’da yaygınlaştıracağız. Taşköprü’nün sarımsağı, Rize’nin çayı, Niğde’nin patatesi varsa bizim de safranımız olacak. Safran kıymetlidir. Bunu biz markalaştırıp buradan dünyaya açılacağız. Esas biz safranımızla övünmeliyiz. ’’dedi.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ile İl Başkanı İsmail Altınöz, Öğretmenevinde basın toplantısı düzenledi. Güneş, safranın gramla alınıp satılan tek ürün olduğunu belirterek,’’ Altın gibidir ama safran Safranbolu’da unutuldu. 20002li yıllara kadar ancak bir köyde safran ekimi yapılıyordu. 2000’li yıllardan sonra biz 89 köye çıkardık. ’’dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’ projesini kabul ettiğini açıklayan Güneş, “2019 yılında yurt dışından safran ekimi ve hasadı zamanında 80 bin kişi geldi. Bu bir zenginliktir. İki milyon liraya yakın bir proje kabul edildi. Safranın ekilmesi ve üretilmesi konusunu Safranbolu’da yaygınlaştıracağız. Taşköprü’nün sarımsağı, Rize’nin çayı, Niğde’nin patatesi varsa bizim de safranımız olacak. Safran kıymetlidir. Bunu biz markalaştırıp buradan dünyaya açılacağız. Esas biz safranımızla övünmeliyiz. ’’dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: