SAFRANBOLU’YA 15 MİLYON AVRO’YA YENİ İÇME SUYU PROJESİ

SAFRANBOLU’YA 15 MİLYON AVRO’YA YENİ İÇME SUYU PROJESİ

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, “Safranbolu’da vatandaşlarımız damacana kalitesinde su içecek ve her ay 150 TL tasarruf edecek” dedi.

Ali Kaya, Safranbolu içme suyu şebeke projesi  ile ilçede 2050 yılına kadar içme suyu sorununun ortadan kalkacağını, projenin 15 Milyon Avro’ya mal olacağını ve 2 yıl içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Kaya şöyle dedi:”Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan Safranbolu içme suyu şebeke projesi kapsamında Safranbolu Belediyesi tarafından ilçenin tüm içme suyu şebeke tasarımının gerçekleşmesine yönelik projemiz ile su sorununu ortadan kaldıracağız. Mevcut sistemde 4 adet terfi merkezi, 7 adet depo ve 3 adet maslak ile Safranbolu su şebekesi beslenmekte. Mevcut şebeke 1990-1995 yılları arasında inşa edildi. Bunların dışında Safranbolu için yağmursuyu projesi, Bostanbükü yerleşimi içme suyu projesi ve Safranbolu içme suyu tesisleri projesi yapımını da planladık.”

Safranbolu’nun içme su ihtiyacını 2050 yılına kadar sorunsuz bir şekilde karşılayacağını düşündükleri  içme suyu yeni projesinin 15 Milyon Avro’ya mal olacağını kaydeden Kaya, “Bu proje ile Safranbolu’muzda evlerden damacana kalitesinde su akacak ve her ailen aylık ortalama 150 TL tasarruf edecek. Yine proje kapsamında Hızar su kaynağını güçlendireceğiz. Yaklaşık 200 Km yeni boru hattı döşenecek ve hali hazırda iyi durumda olan hatların dışında 1. kademe içme suyu şebeke borularının tamamı değiştireceğiz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: