SAFRANBOLU’DA FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

SAFRANBOLU’DA FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ temasıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı.

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında festival komitesi tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törenin ardından en iyi restore edilen ev seçilen Yaşar Fırtına’ya ait 3 katlı 182 yıllık tarihi Muhsin Bey Evi, önünde plaket çakma töreni düzenlendi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, ‘En iyi restore edilen ev’ plaketini tarihi konağın duvarına çaktı. Köse ve Türköz, daha sonra konağı gezdi. Resim sergisi gezildi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde halkoyunları gösterisi ardından bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, tarafından festival meşalesi yakıldı. Halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi. TRT ses sanatçıları İsmail Özkan ve Mine Geçili konser verdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ’’Safranbolu evlerinin elbette bir özelliği var. Türk geleneksek mimarisi ile yapılmış ancak Safranbolu kent ölçeğinde korunmuş nadir kentlerden biri. Birçok örnekleri var farklı illerde ama biz kent ölçeğinde korunmuşuz. ’’dedi.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, ’’Bu şehir 22 yıldır bir kültür sanat festivali gerçekleştiriyor. 22 yıldır bu etkinlikleri yapan tüm kişi ve kuruluşları saygı ve şükranla anmak istiyorum. ’’diye konuştu.

Festival Cumartesi günü sona erecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: