SAFRANBOLU’DA TARİHİ ÇARŞI BÖLGESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

SAFRANBOLU’DA TARİHİ ÇARŞI BÖLGESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

KARABÜK’ün dünyaca ünlü ilçesi Safranbolu’nun en çok ziyaret edilen Tarihi Çarşı bölgesinin çehresini değiştirecek proje kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.

Safranbolu Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin iş birliğiyle yaşama geçirilen projede çalışmalar devam ediyor. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalışmaları yerinde incelerken şunları söyledi: ’’İki bölümden oluşacak çalışmanın birinci bölümünün cephelerin boyanarak daha temiz bir görüntüye kavuşması, ikinci bölüm ise sokak sağlıklaştırması ve yayalaştırmayla ilgili işlerin tamamlanması. Tarihi Çarşı ve Akçasu Mahallesi önemli bir cazibe merkezi olacak. Bu alanda yöresel ürünlerimizin satıldığı bir pazar alanımız yer alacak. Alanın geçmişten getirdiği izleri, yerel ve ulusal ölçekte pekiştirmek,  bir kısmı açık, bir kısmı ise kapatılmış olan Akçasu Deresi’ni rehabilite ederek peyzaj değeri olarak kamu kullanımına sunmak, mevcut yeşil dokusu ve doğal değerleri korumak önceliğimiz.’’

Proje, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, ‘En İyi Proje Ödülüne’ de layık görülmüştü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: