SAFRANBOLU KONGRESİ BAŞLADI

SAFRANBOLU KONGRESİ BAŞLADI

Safranbolu İlçesi’nde 21’inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından, ‘Ortadoğu’da Bitmeyen 1’inci Dünya Savaşı-Süregelen Düzensizlik’ başlığıyla düzenlenen ‘6’ncı Safranbolu Kongresi’ başladı.KONGRE2

Bir otelde düzenlenen ve 3 gün sürecek kongreye MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bilim adamları, akademisyenler ve güvenlik uzmanları ve davetliler katıldı. 21’inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Haldun Solmaztürk, açılış konuşmasını yaptığı kongrenin Türkiye’nin içinde bulunduğu, herkesi kaygılandıran ortamında bir çıkış yoluna ışık tutmasını diledi. Solmaztürk şöyle konuştu:

“Türk dış siyasetinin belirlenmesinde, siyasi kararların alınmasında, stratejilerin oluşturulmasında, bu stratejileri hayata geçirmek için yapılacak planların formüle edilmesinde ve zaman zaman bunların gözden geçirilmesinde dikkate alınmasında fayda gördüğümüz tespitlerimizi ve önerilerimizi siyasi karar alıcılar ve uygulayıcılarla paylaşmaya çalışıyoruz. Tabii bu yaptığımız şeyi demokrasinin içinde bir yere oturmak ihtiyacındayız ister istemez. Bu konuda biliyorsunuz bizde uluslararası ilişkiler olsun, siyaset bilimi kavramları olsun büyük ölçüde İngilizce’den tercümedir ne yazık ki. İnşallah biz de kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: