SAFRANBOLU KONAKLARI KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU

SAFRANBOLU KONAKLARI KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU

KARABÜK’ün, Safranbolu ilçesinde, kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen tarihi konaklar, kartpostallık görüntü oluşturdu.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, kar yağışı ile birlikte ayrı bir güzelliğe büründü. Binlerce turistin ziyaret ettiği ilçede beyaz örtüyle bütünleşen tarihi konaklar, güzel bir görüntü oluşturdu. Tarihi Çarşı Bölgesi’ni kuşbakışı gören Hıdırlık Seyir Tepesi’ne gelenler, beyaz örtüyle kaplanan tarihi yapıların güzelliğini izleyerek, özçekim yaptı, kartopu oynadı.

Ailesiyle kartopu oynayan Demir Demirtaş, ’’İstanbul’dan geldik. Ailecek 3-5 gün tatil yapalım dedik. Bu kadar kar yağacağını hiç düşünmemiştik. Bizim için güzel ve sürpriz oldu. Planlasakta gelsek belki bunu denk getiremeyebilirdik. En son 7-8 sene olmuştu gelmeyeli, güzel oldu. Buram buram tarih kokuyor. Yanından bile geçtiğin zaman insan bir heyecanlanıyor. Buraya baktığımız zaman atalarımızı daha iyi anlayabiliyoruz.’’ dedi.

Ailesiyle özçekim yapan Ferdi Bal, ise, ’’Her mevsimi dört dörtlük şehrimizin. Kışı ayrı bir güzel. Tarihi yapılarımız Osmanlı döneminden günümüze kadar kendini korudu. Bu sene kış aynı biraz daha yaşıyoruz. Kışın Safranbolu’yu çok seviyorum. Gece yoğunlaşan karı sabahta görünce ailecek bir tadını çıkaralım dedik.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: