SAFRANBOLU AŞIĞI AYTEKİN ÖLÜMÜNÜN 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

SAFRANBOLU AŞIĞI AYTEKİN ÖLÜMÜNÜN 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde 75 yaşında yaşamını yitiren araştırmacı yazar Aytekin Aytekin, ölümünün 1’inci yıl dönümünde çok sevdiği Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde anıldı.

Safranbolu’nun tarihine ışık tutan araştırmacı yazar Aytekin Aytekin, ölümünün 1. Yıl dönümünde çok sevdiği Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde anıldı. Burada düzenlenen törende hayatını anlatan belgesel film izlendi. Safranbolu Belediyesi’ne bağışladığı kitapların bulunduğu kütüphane açıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ’’Safranbolu’nun tarihi hafızası, değerli büyüğümüz Aytekin Aytekin’ i ölüm yıl dönümünde en çok sevdiği ve bizlere miras bıraktığı kitaplarının arasında anıyoruz. Araştırmacı yazar kimliğinin yanında sıcak kanlılığı, insani yönü ile de örnek bir kişilik olan Aytekin Aytekin, ömrünün büyük bir bölümünü de ilçemizin tanıtımına harcadı. İlerleyen yaşına rağmen o Safranbolu’sundan hiç kopmadı ve her zaman yanımızda oldu. Üzerinden yıllar geçse de biz onu hiç bir zaman unutmayacak, bıraktığı eserlerden her zaman feyz alacağız’’ dedi.

İş İnsanı Şefik Dizdar ise “Aytekin, Safranbolu sevdalısı, en büyük yapısından kaldırım taşlarına kadar her şeye tüm tarihi ile hakimdi. Onu hiç bir zaman unutmayacağız’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: