SAFRANBOLU AHİ EVRAN ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SAFRANBOLU AHİ EVRAN ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SAFRANBOLU Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen Safrantech Elektrikli Aracı, TEKNOFEST yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech Teknoloji Takımı öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde, milli teknolojinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’e kendi imal ettikleri elektrikli araba ile TÜBİTAK Gebze Kampüsü içerisinde düzenlenen yarışmaya katıldı. Yarışma çerçevesinde “Enerji Verimliliği” ve “İvmelenme” yarışları olmak üzere 2 yarışma yapıldı. Yarışma sonucunda SafranTech EC takımı “İvmelenme Yarışmasında” rakiplerini eleyerek Türkiye 3.’sü oldu.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde Liselerarası Elektrikli Araç Yarışmasına 513 takım başvuruda bulunurken, bu takımların 45’i TÜBİTAK Gebze Kampüsündeki yarışmaya katılmaya hak kazandı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, “Gençlerimizin, öğrencilerimizin eğitimleri süresince edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi eğitim politikamızın önemli gayeleri arasında yer almaktadır. Öğrencilerimiz TEKNOFEST festivaline hazırlık sürecinden son aşamaya kadar çok önemli bilgi, beceri, tecrübe ve deneyim kazandılar. Bu süreçte öğretmenlerimiz de kendi deneyimlerini öğrencilerimize aktararak onların eğitimlerine, teknolojik ve bilimsel gelişimlerine çok büyük katkı sağladı. Her iki okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri elektrikli araç üretiminde hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Bu anlamda Türkiye Yüzyılını yaşadığımız bu süreçte teknolojide çağ atlayan ve TEKNOFEST’e katılan her iki elektrikli aracımızın da elde ettiği derecelerden ötürü mutluyuz ve gururluyuz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaya devam edecekler. Bu düşünceler ile özveri ve fedakârca çalışarak elektrikli araçların üretimini gerçekleştiren ve destek veren herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: