PROF. AHMET ERCAN’IN DEPREM TOPLANTISINA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

PROF. AHMET ERCAN’IN DEPREM TOPLANTISINA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesine gelen jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın depremle ilgili bilgilendirme toplantısını yaptığı kültür merkezinin önünde ve çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı “İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” şeklindeki paylaşımı dolayısıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ten Elazığ’da gözaltına alındı.  Daha sonra götürüldüğü Malatya Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Ercan, savcılık sorgusunun sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Prof. Ercan bugün Karabük’ün Safranbolu ilçesine gelirken, depremle ilgili bilgilendirme toplantısına katıldığı Leyla Kültür Merkezi önünde ve çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Prof. Ercan, gözaltına alınmasıyla ilgili yöneltilen soruyu,’’ Bir bilim adamı sadece işin deprem boyutuyla değil. O depremin sosyal yaşamda yaptığı etkileri konusunda devleti uyarmakla görevlidir. Dolayısıyla deprem bölgesinde oluştuğu söylenen bu olayların doğrudan doğruya devlet yetkililerine iletilmesi, ihbarı olayıdır. Bunu yanlış anlaşılma ve yorumlama olarak değerlendiriyorum” diyerek yanıtladı.

YAPMAMIZ GEREKEN GÖÇÜ DURDURMAKTIR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilden yaşanan göçe değinen Prof. Ercan, ’’Orada yapmamız gereken göçü durdurmaktır. Yaklaşık 2 milyon kişi buradan göçtü. O bölgenin nüfusu 13.5 milyon. Söylediklerine göre 9.5 milyon kişi var. Bu göçün hemen durması gerekiyor. Anadolu’nun bir tarım belleği var. Eğer çiftçi ekici oradan göçerse kim ekip biçecek” dedi.

DEPREM OLURSA KUZEY MARMARA’DA VAY TÜRKİYE’NİN HALİNE

İstanbul’da meydana gelebilecek depremle ilgili değerlendirmede bulunan Ercan, “Umarım ki ben yanılmam 2045’e kadar İstanbul’a deprem gelmez. Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara’da vay Türkiye’nin haline” diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Prof. Ercan’a Safranbolu evlerinin tablosunu hediye etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: