İLGİNÇ KORONAVİRÜS DİYALOGLARI

İLGİNÇ KORONAVİRÜS DİYALOGLARI

KARABÜK’te, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı olan yaşlılarla onları denetleyen polisler arasında ‘’Siz niye dışarıdasınız, ölmek mi istiyorsunuz’, ‘Eve git demesende gideceğim. Zaten, karnım acıktı’’ gibi ilginç diyaloglar yaşandı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üzeri yaşlıları denetledi.  Resmi ve sivil kıyafetli polisler,  65 yaş ve üstü vatandaşları tespit edip evlerine gitmeleri için uyardı. Polisler ile yaşlı vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Karabük Mahallesi’nde Soğanlı Çayı kenarında bulunan ağaçlık alanda oturan yaşlılar,’’Niye sokaktasınız, uyarılara niye uymuyorsunuz? Ortalık hastalık kaynıyor, siz niye dışarıdasınız. Ölmek mi istiyorsunuz?. Amacınız ne? Etraftakilere de kendinize de bulaştıracaksınız. 65 yaş üzeri sıkıntılı. Hastalık kapma oranınız çok yüksek. İhtiyacınız olduğu zaman 155´i, 184´ü, 156´yı arayacaksınız, yardım isteyeceksiniz” diyerek uyarıldı.

Kemal Güneş Caddesi’nde devriye gezen polis ekipleri,  64 yaşında olduğunu tespit ettiği bir vatandaşı ,’’Lütfen gezmeyin, dolaşmayın. 64 olunca sana bir şey olmayacak diye bir şey yok. Risk grubundasın. Bir anda ne olduğunu anlayamazsın. Şaka yapmıyoruz artık. Lütfen evine git.’’diye uyardı.

Polisin  evine gideceğine dair söz vermesini istediği yaşlı vatandaş ise,’’Söz veriyorum. Eve gitme desende gideceğim. Zaten, karnım acıktı’’ diyerek karşılık verdi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: