PLAZMA BAĞIŞÇISI OLACAK

PLAZMA BAĞIŞÇISI OLACAK

KARABÜK’te, koronavirüs tedavisinin ardından taburcu olan Suriye uyruklu Muhammed Elismail (27), immün plazma bağışçısı olmaya karar verdi.

Yaklaşık 7 yıl önce Suriye’deki iç savaştan dolayı anne ve kardeşiyle birlikte Türkiye’ye gelen Elismail’in babası ise İdlib’te kaldı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Çevre Mühendisliği Bölümünde eğitimine devam eden Elismail, dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yakalandı. 11 Nisan’da Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan Elismail, 16 Nisan’a kadar hastanede tedavi gördü. Tedavisi başarıyla sonuçlanan Elismail, taburcu olduktan sonra 14 günlük karantinaya alındı. 30 Nisan’da karantina süreci biten Elismail, immün plazma bağışçısı olarak başka hastalara umut olmaya karar verdi.

Elismail, ’’Plazma bağışı için Kocaeli’ne gideceğim. Orada tahlil yaptıracağım, sonra plazma bağışında bulunacağım. Bağış için kendim başvuru yaptım. İnşallah başka hasta olanlara vereceğim, Allah herkesin yardımcısı olsun, Allah şifa versin.’’ dedi.

Gaziantep’te yaşayan annesi ve kardeşiyle telefonda görüştüğünü ifade eden Elsimail,’’ Annem şeker hastası. Korktum yanına gitmedim. Babam Suriye’de kaldı. Telefonla görüşüyoruz. 3 senedir babamı görmedim.”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: